ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Amazon ανιχνεύει και τον φόβο σας

0

Τα μεγάλα και ραγδαία άλματα της τεχνητής νοημοσύνης αρχίζουν και γεννούν τα τελευταία χρόνια σενάρια επιστημονικής φαντασίας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που ανά τον κόσμο κάνουν την εμφάνισή τους, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας.

Ένας από τους μεγάλους παίκτες στον χώρο αυτόν είναι η Amazon, η οποία πλέον υποστηρίζει πως η facial recognition τεχνολογία της μπορεί να ανιχνεύσει τον φόβο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Επομένως, ο φόβος αποτελεί το όγδοο συναίσθημα που έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται μαζί με την χαρά, τη λύπη, τον θυμό, την έκπληξη, την αποτροπή, την ηρεμία και την σύγχυση.

Το Rekognition, όπως το ονομάζει η Amazon, μπορεί επίσης να εκτιμά καλύτερα το εύρος ηλικίας. Έτσι, βελτιώνεται το πόσο ακριβής είναι η εκτίμηση στα περισσότερα ηλικιακά γκρουπ.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς ζωντανεύουν τα φανταστικά δυστοπικά σενάρια, δεδομένου και του γεγονότος πώς ανάμεσα στους πελάτες της Amazon και του Rekognition συγκαταλέγονται διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ