ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ανακοινώνει επίσημα το Android 10 εγκαταλείποντας τις ονομασίες γλυκών

0

Τα βαφτίσια της επόμενης μεγάλης έκδοσης του Android πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τη Google, κρύβοντας μια μεγάλη έκπληξη.

Android 10 θα ονομάζεται πλέον η νέα έκδοση της δημοφιλέστερης mobile πλατφόρμας, με την επόμενη έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο να ονομάζεται Android 11 κ.ο.κ. Έτσι με τον τρόπο αυτό, η Google αφήνει πίσω της για πρώτη φορά τις ονομασίες γλυκών οι οποίες χαρακτήριζαν κάθε νέα μεγάλη έκδοση του Android, με το πρώτο γράμμα της ονομασίας του γλυκού, να είναι αυτό που αντιστοιχεί αριθμητικά με το γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Google χρησιμοποίησε τις εξής ονομασίες για κάθε νέα έκδοση του Android όπως Cupcale, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kitkat, Lollipop, Marsmallow, Nougat, Oreo, Pie, φτάνοντας στο γράμμα Q το οποίο τελικά δεν θα αντιστοιχιστεί με κάποιο γλυκό, μια δύσκολη αποστολή κατά πολλούς.

Η αλλαγή στην ονομασία δεν είναι η μόνη για το brand του Android, αφού η Google προχωρά σε αλλαγές στη μασκότ της πλατφόρμας (το γνωστό πράσινο ρομποτάκι) αλλά και το λογότυπο της πλατφόρμας, με τις καμπύλες να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Οι αλλαγές στο λογότυπο έγιναν με το σκεπτικό να είναι πιο άνετο στην ανάγνωση σε συσκευές με μικρές οθόνες ενώ χαρακτηριστική είναι η αλλαγή χρώματος από πράσινο σε μαύρο. Η μασκότ ρομπότ του Android, θα συνοδεύει πλέον το λογότυπο, χωρίς να έχει αποφύγει και αυτό με τη σειρά του τις αλλαγές, με τα μάτια του να έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα και το σχεδιασμό των κεραιών του να έχει βελτιωθεί.

Ακόμα, στο λογότυπο του Android θα συναντάμε περισσότερα χρώματα πέρα από τα κλασσικά γκρι και πράσινο μια αλλαγή που προορίζεται και για άτομα με ειδικές ανάγκες, με τη νέα παλέτα να είναι μοναδική και να μη φέρει μνήμες κάποιας άλλης εταιρείας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ