ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Θέλησαν να σώσουν παιδί και κινδύνευσαν να πνιγούν

0

Συγκλονίζει το βίντεο με το φουσκωτό, το οποίο αναποδογύρισε στην προσπάθεια των χειριστών του να προσεγγίσουν το παιδί και τον πατέρα του, που «πάλευαν» με τα κύματα.

Πρόκειται για το περιστατικό, για το οποίο «στήθηκε» η γιγαντιαία επιχείρηση το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ένα 10χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνών στο Ηράκλειο.

Αμέσως, στο σημείο κολύμπησε ο 50χρονος πατέρας του, ωστόσο, παρασύρθηκε και εκείνος από τα νερά.

Προκειμένου να σώσουν πατέρα και γιο, στη θάλασσα μπήκαν ακόμη 3 κολυμβητές, που κατάφεραν να διασώσουν το αγοράκι και να το βγάλουν με ασφάλεια στη στεριά, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 2 ακόμη διασώστες με φουσκωτό σκάφος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών, το οποίο, στην προσπάθειά του να παράσχει βοήθεια, ανετράπη, με τους διασώστες να κινδυνεύσουν και εκείνοι.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυρότατοι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υψηλός κυματισμός, ο οποίος και προκάλεσε την ανατροπή του σκάφους.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες, το σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και αλιευτικό σκάφος, καθώς και ελικόπτερο.

Όπως και να έχει, η επιχείρηση είχε αίσια έκβαση, καθώς και οι 7 άνθρωποι βγήκαν στη στεριά με ασφάλεια, ενώ οι 3 μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να τοςυ παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV:

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, 2 ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν με πνιγμό, γεγονός που καταδεικνύει την προσοχή που απαιτείται από τους λουόμενους, όταν υπάρχει υψηλός κυματισμός στις θάλασσες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ