ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: "Υγρός τάφος" η πισίνα ξενοδοχείου για 8χρονο κορίτσι

0

Μια ακόμα τραγωδία καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κρήτη, όταν ένα κοριτσάκι 8 ετών, που ήρθε στο νησί για διακοπές με την οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το παιδί από το Ισραήλ, βρισκόταν με τους γονείς και τα δύο αδελφάκια του στην πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή της Χερσονήσου. Ενώ έπαιζε στο νερό και χωρίς κανένας από τους υπόλοιπους να το αντιληφθεί, έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε!

Όπως ανέφερε στο Cretalive ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιάννης Φανουργιάκης, το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ημιθανή κατάσταση, λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ στο νοσοκομείο, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τα αίτια της τραγωδίας διερευνά το Α.Τ. Χερσονήσου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναζητούνται οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου: Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τους όρους ασφαλείας. Οι ναυαγοσώστες είναι απαραίτητοι στις πισίνες

Ο όροι ασφαλείας μέσα στα ξενοδοχεία επιβάλλεται να τηρούνται. Είναι συγκεκριμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέπει, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μετά τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού.

Ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζει ότι «οι ναυαγοσώστες, που επιβάλλεται να βρίσκονται, στις πισίνες δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο και προσθέτει: «Είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με έναν ή δυο ναυαγοσώστες σε μια πισίνα δεν θα γίνει το κακό. Όμως, με τους ναυαγοσώστες ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, έχουμε πολύ στεναχωρηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του τουρισμού κυρίως, αλλά τη θλίψη για την απώλεια ανθρωπίνων ζώων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Μέσα σε λίγες ώρες τρεις ανθρώπινες ζωές, δύο στη Ρόδο και μία στη Χερσόνησο, είναι τραγικό».

Ρεκόρ πνιγμών στην Ελλάδα

Αρνητικό ρεκόρ πνιγμών καταγράφει η Ελλάδα, με τους περισσότερους να συμβαίνουν 3 μέτρα από την ακτή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσιάζονται στο γράφημα:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ