ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Φόβοι ότι οι νεκροί από τα τροχαία θα φτάσουν τους 70

0

Δραματική αύξηση της τάξης του 62% σημειώθηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2019 στον αριθμό των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, από τις αρχές του 2019, 47 άνθρωποι έχουνχαθεί στην άσφαλτο όταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου πέρσι, είχαν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα 29 άνθρωποι.

Πέρσι, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Λιονάκης εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».

Στην κορυφή της λίστας των στοιχείων βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25. Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, και σε τουριστικές περιοχές όπως στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ