ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Λαγοκέφαλος, ο ύπουλος θαλάσσιος εισβολέας της Κρήτης

0

Μετά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ζητούν μέτρα προστασίας, τόσο των επαγγελματιών αλιέων, όσο και των λουόμενων.

το εισβολικό είδος που έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2005, βρίσκεται πλέον παντού στη χώρα μας, καθώς υπάρχουν αναφορές, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά ακόμη και από την Κεφαλονιά και την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα αλιείς επισημαίνουν πως τελευταία δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένες ψαριές τους αποτελούνται μόνο από τους εισβολείς με καταγωγή την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ειρηνικό Ωκεανό και το Σουέζ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας της Περιφέρειας Δωδεκανήσων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως ανάμεσα στις λύσεις που προτείνονται είναι και η επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού, μία πρακτική που υιοθέτησε η Κύπρος, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως οι φορείς της Κρήτης είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προχωρήσει η κατάρτιση μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών εισβολέων, τόσο του Λαγοκέφαλου, όσο και του Λεοντόψαρου, αναζητώντας παράλληλα πόρους για την καταβολή αποζημιώσεων, που θα αφορούν τον εξοπλισμό και όχι την απολεσθείσα παραγωγή για την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία σε επαγγελματίες αλιείς.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ