ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πωλήσεις των iPhone δεν αποτελούν πλέον ούτε τα μισά έσοδα της Apple

0

Οι πωλήσεις των iPhones συνεχίζουν να παρουσιάζουν πτώση και για πρώτη φορά δεν αποτελούν την πλειονότητα στα συνολικά έσοδα της Apple. Τα συνολικά έσοδα τριμήνου των $53.8 δισεκατομμυρίων αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone αντιστοιχούν στα $25.99 δις, ενώ πέρυσι ήταν $29.47 δις. Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά το 2012, τα iPhones δεν αποτελούν ούτε τα μισά έσοδα της Apple.

Και καθώς η Apple ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες ανακοινώσεις το φθινόπωρο σχετικά με τις υπηρεσίες της, είδε αυτόν τον τομέα να της αποδίδει $11.46 δις. Μεγάλη και η συνεισφορά των wearables, κυρίως με τη δεύτερη γενιά AirPods. Σύμφωνα με τον Tim Cook, αν συνδυάσει κανείς τους τομείς services, wearables, home, accessories, τα έσοδά τους πλησιάζουν το μέγεθος μιας εταιρίας στη λίστα του Fortune 50. Στα υπόλοιπα τμήματά της, η Apple είδε $5.82 δις έσοδα από τα Mac και $5.023 δις από τα iPad.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο τρίμηνο Ιουνίου στην ιστορία, με ιστορικό ρεκόρ από τις υπηρεσίες, επιταχυνόμενη ανάπτυξη από τα wearables, δυνατές επιδόσεις από τα iPad και Mac και σημαντικές βελτιώσεις στην τάση των iPhone. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα σε όλα τα γεωγραφικά κομμάτια και είμαστε σίγουροι για το τι θα επακολουθήσει. Η ισορροπία του ημερολογίου του 2019 θα είναι μία ενθουσιώδης περίοδος με τεράστιες κυκλοφορίες σε όλες τις πλατφόρμες μας, νέες υπηρεσίες και πολλά νέα προϊόντα. – Tim Cook

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ