ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιβόλια: Αυτά είναι τα σημαντικά έργα που θα γίνουν στους δρόμους της περιοχής

0

Σημαντικά έργα οδοποιίας θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο το επόμενο εξάμηνο στη συνοικία των Περιβολίων.

Θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι, ακόμη και τμήμα της νέας περιφερειακής οδού στα πολεοδομημένα της τμήματα, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και θα διαπλατυνθούν κάποιοι δρόμοι. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στο μητροπολιτικό δημαρχείο.

Τμήμα του νέου περιφερειακού δρόμου του Ρεθύμνου στο ύψος των Περιβολίων, βόρεια του ΒΟΑΚ και νότια της πόλης θα κατασκευαστεί με αφορμή τα εν γένει έργα οδοποιίας στην περιοχή. Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο με γενικό τίτλο «Δρόμοι Περιβολίων», έχουν προϋπολογισμό 245.280,52€ και θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου, πχ τα ανταποδοτικά τέλη. Οι παρεμβάσεις αφορούν βελτίωση οδοστρώματος με ασφαλτοστρώσεις υφισταμένων οδών, διάνοιξη - διαπλάτυνση οδών και κατασκευή νέου οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίων σε διανοιγμένους δρόμους της περιοχής.

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω οι οδοί παρέμβασης:

- Τμήμα της οδού Λαγού

- Οδός Κιλελέρ

- Τμήμα της οδού Αμπελακίων

- Οδός Ειρήνης

- Οδός Ψηλορείτη

- Τμήματα του περιφερειακού του σχεδίου πόλεως

Σημειώνεται ότι πέραν των οδών που αναφέρθηκαν παραπάνω, τοπικές βελτιωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλους δρόμους και σε σημεία της περιοχής των Περιβολίων, όπου κρίνονται αναγκαίες, ενώ θα είναι και η απαρχή πολεοδόμησης της περιοχής.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς εξαμήνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ