ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις Μαργαρίτες το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

0

Στο χωριό των κεραμοποιών στις Μαργαρίτες το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Το συνέδριο συνδιοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Κεντρικό θέμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του Μυλοποτάμου και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν

Στο παραδοσιακό χωριό των κεραμοποιών, τις Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου, θα πραγματοποιηθεί φέτος, το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 10:00 το πρωί, συνδιοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, η Περιφέρεια Κρήτη και η Περιφερειακή  Ενότητας Ρεθύμνου.

Τα θέματά του συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών, με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική και τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση λύσεων και η ανάπτυξη στοχοθεσίας με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνία  και την τοπική οικονομία.

Απονομή επαίνων και βραβείων στους Μυλοποταμίτες Φοιτητές

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου η Πανελλήνια Πολιτιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών θεσμοθετεί τη βράβευση των εισαχθέντων συντοπιτών της  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιόδου 2017-2018.

Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες ειδικοί έπαινοι. Επίσης θα  γίνει και ειδική κλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται δωροεπιταγές και  ηλεκτρονικά gadgets.  Προϋπόθεση για την βράβευση των εν λόγω φοιτητών είναι να έχουν  αποφοιτήσει από τα  Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου και ΕΠΑΛ Γαράζου και Ρεθύμνου.

Σεμινάριο για την αγορά εργασίας

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό επιμορφωτικό σε σεμινάριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές που θα τιμηθούν καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι διαδραστικό και θα αφορά στην αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς θα φτιάξουν σωστά ένα βιογραφικό καθώς και για το πώς θα προετοιμαστούν σωστά για μια συνέντευξη. Το σεμινάριο θα συντονίζει  η Αγγελική  Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο: Την Επιμόρφωση των  Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση-Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Βράβευση των καθαρότερων χωριών

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καθαρότερων χωριών της επαρχίας Μυλοποτάμου. Τα τρία πρώτα χωριά θα λάβουν τιμητική διάκριση και χρηματικό έπαθλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες δράσεις.

Ερωτόκριτος

Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με αφορμή το έτος Ερωτόκριτος.  Συγκεκριμένα, θα απαγγελθεί το ποίημα "Η Καλή" του Μανώλη Γιαννουσάκη ως αφιέρωμα στα τετρακόσια χρόνια από την έκδοση του Ερωτόκριτου. Απαγγελία Στέλλα Εμ. Πιθαρούλιου Φιλόλογος, μουσική ερμηνεία  Πέτρος Μαρούλης λυράρης.

Το συνέδριο θα ευλογήσει, μετά του κλήρου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος. Επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν: Υπουργοί, οι Κρητικοί Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι του Νομού Ρεθύμνης, οι Αρχές του Νομού, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και όλοι οι Μυλοποταμίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

34ου  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ

 

 

10:00               Προσέλευση Επισήμων & Συνέδρων

10:30               Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, κ. κ. Ευγένιο

Έναρξη Εργασιών     

10:40  Αφιέρωμα στο έτος Ερωτόκριτου.

Απαγγελία του  ποιήματος "Η Καλή" του Μανώλη Γιαννουσάκη ως αφιέρωμα στα τετρακόσια χρόνια από την έκδοση του Ερωτόκριτου. Απαγγελία Στέλλα Εμ. Πιθαρούλιου Φιλόλογος, μουσική ερμηνεία  Πέτρος Μαρούλης λυράρης.

 

11:00               Καλωσόρισμα:

  • Προέδρου Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, … …………….Μανώλη Κυρίμη
  • Δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου
  • Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Μαργαριτών, Παντελή Δαλαμβέλα
  • Προέδρου Πολιτιστικής Κίνησης Μαργαριτών, Επιμενίδη          ………………...Μελαχρινάκη

 

11:20               Χαιρετισμοί Επισήμων

 

11:45               Τιμητικές Βραβεύσεις για την προσφορά τους:

  • Στον 1ο Πρόεδρο & ιδρυτικό μέλος Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών Γεώργιο Μιχ. Σκουλά
  • Στο Δάσκαλο και τους Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αξού –Βενίου για τις διακρίσεις που πέτυχαν στο διαγωνισμό ρομποτικής της cosmote και στο θεσμό bravo-schools
  • Στην οικογένεια του αειμνήστου Γεώργιου Δεινάκη, Ειδικού Γραμματέα Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.

 

12:00              Απονομή Βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

12:15               Μαργαρίτες: Τόπος και Άνθρωποι μέσα από τις αφηγήσεις. Ένα Αρχείο με προοπτική  για το μέλλον μας.   Εισηγήτρια: Μαρία Παδουβά, Φιλόλογος-Εθνολόγος

 

12:30               Κεντρικό Θέμα:

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μυλοποτάμου και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του. Πολιτισμός, Περιβάλλον, Διατροφή

 

Πρώτος κύκλος

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου βαθμού

 

Εισηγητές:

 

  • Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
  • Μαρία Λιονή, Ανιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου
  • Δημήτρης Κόκκινος, Δήμαρχος Μυλοποτάμου
  • Μανώλης Καλλέργης, Δήμαρχος Ανωγείων
  • Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Νέος Δήμαρχος Ανωγείων
  • Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου

 

Συντονιστής: Δημήτρης Μαρής, Δημοσιογράφος, Γ.Γ. Πανελλήνιας Πολιτιστικής  Ένωσης Μυλοποταμιτών    

 

13:40 Δεύτερος Κύκλος

Προτάσεις και Καλές πρακτικές αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων -Η συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων

 

Εισηγητές:

 

  • Εύη Βρέντζου Οικονομολόγος-Στέλεχος Α.Κ.Ο.Μ.Μ. ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ
  • Κώστας Μοχιανάκης Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου και διαχειριστής της ιστοσελίδας: www.citybranding.gr
  • Μαίρη Φραγκάκη, Δημιουργός πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας στο Πάνορμο που υλοποιεί το πρόγραμμα «Κρητική διατροφή με βιολογικά προϊόντα»
  • Μιχάλης Χριστάκης, Ειδικός Επιστήμονας ΕΚΚΔΑ, Γ. Γ. Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γ. Γραμματέων Τ. Α. «Κλεισθένης»
  • Μανώλης Κυρίμης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών

 

Συντονιστής:  Μανούσος Κλάδος Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου.

 

14:20 Παρεμβάσεις εκπροσώπων  πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής –Τοποθετήσεις Συνέδρων 

 

14:40 Τιμητική εκδήλωση για τους φοιτητές της περιοχής

  • Απονομή επαίνων
  • Βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν
  • Κλήρωση δώρων με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών

 

15:30 Έκδοση ψηφίσματος Συνεδρίου και Λήξη εργασιών

11:00 Παράλληλες εργασίες

 

Διαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας

 

Συντονίστρια:

 

Αγγελική Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου στην Επιμόρφωση των Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

 

Θέματα σεμιναρίου:

  1. Πώς καταρτίζω σωστά ένα βιογραφικό σημείωμα
  2. Οι απαντήσεις που προκρίνουν την πρόσληψή σε μια συνέντευξη

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ