ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

0

Το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών για τους απόδημους Ελληνες Αντώνης Διαματάρης και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, κατά την οποία, εκτός από τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, συζητήθηκαν και θέματα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε τη συνάντηση εξαιρετική και επισήμανε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην εμβάθυνση της διμερούς σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις πρόσφατες συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην έναρξη του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ και στο ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον. Υπογράμμισε ακόμη ότι με τη νέα κυβέρνηση προκύπτει μια ευκαιρία από την οποία μπορεί να ωφεληθούν και οι δύο χώρες, αποδίδοντας εύσημα προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Διαματάρης ευχαρίστησε τον κ. Πάιατ για τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι είναι ο πρώτος πρέσβης που ζήτησε να δει, και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς έχει ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Εξήρε, επίσης, την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για τον ορισμό των νέων Αρχιεπισκόπων, του Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ, του Μακαρίου στην Αυστραλία και του Νικήτα στη Βρετανία, που μπορούν σε συνεργασία με την πολιτεία να αναπτύξουν σημαντικές πρωτοβουλίες ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις. Ζήτησε επίσης τη συνεργασία του Αμερικανού πρέσβη ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελληνοαμερικανών που περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ