ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου στο Λόφο Φορτέτσας από το Σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου

0

Στόχος:  η αγορά ενός  Λεωφορείου (MINI BUS) για τις μεταφορές των παιδιών των προγραμμάτων τους

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει μεγάλη συναυλία, στις 20  Αυγούστου 2019 , με τη Νατάσα Μποφίλιου,  στο Λόφο Φορτέτσας με τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΒΕΡΑΝΤΑ 2019 .

Ο λόγος της συναυλίας είναι ιερός. Προετοιμάζουν τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού ώστε να γίνει δυνατή η αγορά ενός Λεωφορείου (  MINI BUS) για την μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετούν  σε καθημερινή βάση όλο το έτος σε δωρεάν προγράμματα απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες  από 4 ετών ως και 30 ετών τόσο στη δομή τους -  το  Κέντρο Δημιουργικής  Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο και στις υπόλοιπες δράσεις -  Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ - Ομάδα Εφήβων & Ενηλίκων ΑμέΑ – Ομάδα Προ-επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

Είναι μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη.  Ξεκινήσαν   το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι  πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες.

Από το  Σεπτέμβριο του 2016 λειτουργεί για πρώτη φορά  στο Ρέθυμνο Κέντρο  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ  με το όνομα "ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" σε  χώρο που  έχει παραχωρηθεί από το  ΚΕΦΙΑΠ. Το ΚΔΑΠ   εξυπηρετεί  έως και 22 παιδιά με αναπηρίες από 4 - 18 ετών  τα απογεύματα με 10 άτομα έμμισθου προσωπικού. Παράλληλα τα 7 τελευταία χρόνια οργανώνουν ομάδες εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων παιδιών με αναπηρία.

Εδώ και 3 χρόνια εκπαιδεύουν σε εβδομαδιαία βάση μία ομάδα 20 εφήβων – ενηλίκων με αναπηρία σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες

Μέσα από το χώρο της δράσης Κοινωνικό Στέκι για ΑμεΑ στον Πλατανιά Ρεθύμνου προσφέρουν σε αμεα εργαστήρια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, δράσεις επικοινωνίας με την κοινότητα, καθώς και δράσεις προ επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ μέσω συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς.

Επόμενοι στόχοι του Συλλόγου τους μακροπρόθεσμα  είναι:

  • Η ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου διημέρευσης για ενήλικα άτομα με αναπηρία
  • Η ποιοτική εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ενήλικων αμέα.

Η αγορά minibus η λεωφορείου κρίνεται  απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δομών του Συλλόγου μια και θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων των παιδιών , εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα του συλλόγου. Η συμμετοχή σε αυτά είναι δικαίωμα των παιδιών μας για το λόγο αυτό  διοργανώνουμε  Συναυλία με το κοινωνικό μήνυμα «Mαζί μπορούμε» για να αποκτήσουμε το δικό μας λεωφορείο!

Ωστόσο για την πραγματοποίηση της χρειαζόμαστε την ουσιαστική αρωγή της ευαισθητοποιημένης κοινωνίας του Ρεθύμνου, και του επιχειρηματικού κόσμου του Ρεθύμνου. Σας προσκαλούν όλους στην μεγάλη τους γιορτή για την προαγματοποίηση του στοχου τους.

Ας γίνουμε όλοι οι Ρεθεμνιώτες συμμέτοχοι σε αυτό το ιερό κάλεσμα  τους. Το κάστρο μας , ο Λόφος Φορτέτζας χωράει πολύ αγάπη ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 9.30 ΤΟ ΒΡΆΔΥ.

 Ας είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ