ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τι αγοράζουν οι τουρίστες για να θυμούνται την Κρήτη

0

Τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου επισκέπτονται και φέτος το νησί μας για να περάσουν λίγες ξέγνοιαστες μέρες διακοπών μακριά από την καθημερινότητά τους.

Ο ήλιος, οι μοναδικές παραλίες και τα παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ατραξιόν από τις οποίες, αν ήταν στο χέρι τους θα επιθυμούσαν σίγουρα να λαμβάνουν ένα μερίδιο, όμως επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, αρκούνται στο να αγοράζουν παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά που θα τους θυμίζουν τον ήλιο και την ομορφιά της Κρήτης.

Μέσα στις πιο δημοφιλείς προτιμήσεις των τουριστών είναι τοπικά προϊόντα της Κρήτης, όπως το ελαιόλαδο, η ρακή και διάφορα παραδοσιακά γλυκίσματα.

Ελαιόλαδο, ρακή και διάφορα παραδοσιακά γλυκίσματα παίρνουν μαζί τους οι τουρίστες από την Κρήτη

Ένα ζευγάρι από την Αφρική και συγκεκριμένα από το Reunion Island, ο Guy και η Natalie, μιλώντας στην «Π», αναφέρει ότι προτίμησε να πάρει μαζί του, φεύγοντας από το νησί μας, ένα μπουκάλι ούζο, ρακή και ελαιόλαδο, καθώς και σαπούνια γι’ αυτούς και τους φίλους τους. Οι ίδιοι επισκέφθηκαν όλους τους νομούς της Κρήτης για τρεις εβδομάδες που ήταν στο νησί μας, ενώ επισημαίνουν ότι είναι η τρίτη φορά που επιλέγουν την Κρήτη για να περάσουν τις διακοπές τους. Όπως υποστηρίζουν, τους αρέσουν η θάλασσα, τα μνημεία, η φύση και τα φαγητά της Κρήτης, ενώ φάνηκαν δυσαρεστημένοι με το οδικό δίκτυο του νησιού.

Ελαιόλαδο προτίμησε και η Luy από το Άμστερνταμ, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη και πέρασε δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Η ίδια δήλωσε ότι αγάπησε την Κρήτη για το φαγητό και τους ανθρώπους της, ενώ έκανε λόγο για τους δρόμους, οι οποίοι της φάνηκαν απαράδεκτοι.

Συσκευασίες με παραδοσιακά προϊόνταΜέσα στους τόσους ταξιδιώτες, συναντήσαμε στο αεροδρόμιο και Έλληνες «τουρίστες», οι οποίοι επέλεξαν να περάσουν ένα τριήμερο σε σπίτι που διατηρεί στην Κρήτη φιλικό τους πρόσωπο. Ο Χρήστος και η Νεφέλη Βαλμά έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και, όπως μας είπαν, επισκέφθηκαν όλους τους νομούς της Κρήτης, εκτός από το Λασίθι. Οι ίδιοι αγόρασαν μαγνητάκια ως ανάμνηση των διακοπών τους που αποτυπώνουν την ομορφιά και τα μνημεία της Κρήτης, καθώς επίσης και παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως μυζηθροπιτάκια και καλιτσούνια, αλλά και παραδοσιακά μολύβια από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τα μέρη που τους έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση είναι το Ελαφονήσι και ο Μπάλος. Και αυτοί σημείωσαν το πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους του νησιού.

Τη Χερσόνησο και τα Μάλια επισκέφθηκαν τρεις νεαρές τουρίστριες από την Γερμανία, η Jule Steddin, η Anne Steddin και η Laura Faerster, οι οποίες ήρθαν για πρώτη φορά στο νησί μας και έμειναν για μία εβδομάδα. Αυτά που τις εντυπωσίασαν είναι η θάλασσα, ο ωραίος καιρός, το φαγητό, οι άνθρωποι και το κλάμπινγκ μέχρι τελικής πτώσεως. Όπως δ

Η κ. Luy από το Άμστερνταμ

ήλωσαν, προτίμησαν να αγοράσουν μαγνητάκια για να τα κάνουν δώρο σε συγγενείς και φίλους και καλλυντικά για τις ίδιες.

Από τη Γερμανία, επίσης, ήρθε η Laura Metzker για να επισκεφθεί το νησί μας για πρώτη φορά, μένοντας για δώδεκα ημέρες. Κάποια από τα μέρη που επισκέφθηκε είναι η Σπιναλόγκα, το Ηράκλειο και η Ιεράπετρα, ενώ μας τόνισε ότι λάτρεψε τη θάλασσα και τον υπέροχο καιρό της Ελλάδας. Αυτά που της κέντρισαν την προσοχή είναι παραδοσιακά ξύλινα αντικείμενα, τα οποία επέλεξε να αγοράσει για την οικογένεια και τους φίλους της.

Η κ. Laura Metzker από τη Γερμανία

Επιπλέον, συναντήσαμε και μια μικρή μερίδα τουριστών, οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάρουν μαζί τους τίποτα από το νησί μας. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η Barbara Minigini από την Ιταλία, η οποία έμεινε για δέκα ημέρες στην Κρήτη, περνώντας τις διακοπές της στην Κίσσαμο Χανίων, στο Ηράκλειο και στην παραλία της Τριόπετρας στο Ρέθυμνο. Η ίδια υποστηρίζει ότι επιλέγει για δεύτερη φορά το νησί μας, γιατί, όπως αναφέρει, της αρέσουν οι παραλίες και τα τοπία της Κρήτης. Τέλος, μια οικογένεια Γερμανών τουριστών επέλεξε την Κρήτη πρώτη φορά για τις διακοπές της, τονίζοντας ότι τους άρεσε πολύ η ζεστή φιλοξενία των Κρητικών και ο καλός καιρός της Ελλάδας που ευνοεί τις διακοπές. Εκείνοι επισκέφθηκαν την πόλη των Χανίων, το Ελαφονήσι και την Κνωσό, ενώ ούτε αυτοί αγόρασαν κάτι από το νησί ως αναμνηστικό.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ