ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Χαμηλές "πτήσεις" στις κρατήσεις και τον Αύγουστο

0

hotelΤα προηγούμενα χρόνια χρειαζόσουν… μέσον για να βρεις ελεύθερο δωμάτιο και να κλείσεις τις διακοπές σου την τελευταία στιγμή αυτές τις ημέρες στην Κρήτη.

Τα πράγματα φέτος έχουν αλλάξει, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνηση ή ότι θα βρεις κρεβάτι σε οικονομική τιμή. Παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τις υψηλότερες πληρότητες μέσα στη σεζόν, ωστόσο αυτή τη φορά δεν πρόκειται να πιάσουν… ταβάνι.

Οι πληρότητες

Σύμφωνα με το Booking, η πόλη του Ηρακλείου αυτές τις ημέρες έχει πληρότητες της τάξης του 80%, το Ρέθυμνο 86%, τα Χανιά 88%, ο Άγιος Νικόλαος 76%, η Ελούντα 83% και οι Γούβες 80%.

Ανάρπαστες οι βίλες

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την ίδια πλατφόρμα κρατήσεων, οι βίλες με πισίνα αυτή την περίοδο γίνονται ανάρπαστες στην Κρήτη και εμφανίζουν πληρότητες 99%.

Πτώση 20% στα ενοικιαζόμενα

Όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν πτώση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης “Φιλοξενία”, είπε στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”: “Ένας Αύγουστος δεν πρόκειται να σώσει τη σεζόν. Κίνηση τώρα υπάρχει και αλίμονο αν δεν υπήρχε, αλλά έως τώρα έχουμε μείωση κρατήσεων πάνω από 20%. Αυτό φαίνεται και από την πτώση της κίνησης στην τουριστική αγορά. Όταν έχουμε εμείς αυξημένες πληρότητες, η αγορά κινείται, τώρα δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την κίνηση των προηγούμενων χρόνων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών είναι σαφώς μειωμένη. Ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε ότι και αυτή την περίοδο ο πελάτης μπορεί να βρει αξιοπρεπές δίκλινο με 40-50-60 ευρώ, ενώ πολλοί Έλληνες επικοινωνούν απευθείας με τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων και κλείνουν σε καλές τιμές τις διακοπές τους.

“Τα ξενοδοχεία δεν πρόκειται να γεμίσουν με τίποτα τον φετινό Αύγουστο” μας είπε ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Παπακαλιάτης, ο οποίος σημείωσε ότι γίνονται εκπτώσεις και προσφορές και η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι περίπου 80%.

“Έχουμε υψηλές τιμές”

"Ο Αύγουστος είναι σαφώς καλύτερος από τον Ιούλιο, αλλά τα ξενοδοχεία δεν είναι γεμάτα” μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι οι ξενοδοχειακές τιμές έχουν “ξεφύγει” σε πολλές περιπτώσεις κι αυτό είναι λάθος, όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, στο παρελθόν χρειαζόσουν μέσον για να βρεις τον Αύγουστο δωμάτιο στην Κρήτη, ενώ τώρα βρίσκεις άνετα. “Θα βρεις αλλά θα το πληρώσεις ακριβά” σχολίασε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ