ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

3 νεκροί σε 48 ώρες...

0

Καθημερινές τραγωδίες «γράφονται» με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης…

Κι αυτό γιατί, χωρίς καλά - καλά να έχει «μπει» ο Αύγουστος, από τις αρχές του 2019 η Κρήτη μετρά 45 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα. Και δη, αρκετοί από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μέσα σε μόλις 48 ώρες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από την εμπλοκή τους σε τροχαία.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας άνδρας 19 ετών, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων Ηρακλείου και στην κατεύθυνση από Γάζι προς Ηράκλειο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κράσπεδο της νησίδας και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ένα τέταρτο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, στην εθνική οδό και ειδικότερα στο ύψος των Αγίων Πάντων του Βάμου Χανίων, ένα τζιπ συγκρούστηκε με φορτηγό ψυγείο, με αποτέλεσμα μια 20χρονη γυναίκα να σκοτωθεί και 5 ακόμη άτομα να τραυματιστούν. Μάλιστα, οι εικόνες του συγκεκριμένου τροχαίου προκαλούν σοκ, αφού το μοιραίο τζιπ, στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα - και 4 ακόμη άνδρες - καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ενώ, χτες, Πέμπτη, και αφότου έδωσε την πιο δύσκολη «μάχη» της ζωής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, την τελευταία του πνοή άφησε ακόμη ένας 19χρονος άνδρας, θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Ο νεαρός νοσηλευόταν για 17 ημέρες στη ΜΕΘ, μετά το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της 22ας Ιουλίου, επί της Οδού Κισσάμου στα Χανιά, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 19χρονος μαζί με έναν 18χρονο συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να εκπνεύσει, λίγες ώρες αργότερα, ο 18χρονος, ενώ, τελικά, την τελευταία του πνοή άφησε και ο 19χρονος.

Πολύωρο χειρουργείο στο Ηράκλειο για τον 20χρονο μετά το τροχαίο στα Χανιά

Από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε ο ένας εκ των 5 επιβαινόντων στο μοιραίο τζιπ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Ιωάννη Φανουργιάκη, «ο 20χρονος μεταφέρθηκε χτες το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ και το απόγευμα υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο από τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου μας».

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη, «τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη του νεαρού αντιμετωπίστηκαν χαειρουργικά και, πλέον, ο 20χρονος νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ».

«Δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους»

Αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας των λοιπών 4 τραυματιών του θανατηφόρου τροχαίου στα Χανιά, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Ζουρίδη, η ζωή τους, προς το παρόν, δε διατρέχει κίνδυνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ζουρίδη, ο 30χρονος τραυματίας, ο οποίος αντιμετώπιζε ορθοπεδικά τραύματα, «χειρουργήθηκε από τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου και, πλέον, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για παρακολούθηση».

Οι δύο άλλοι τραυματίες που επέβαιναν στο τζιπ, δύο άνδρες ηλικίας 21 και 24 ετών, νοσηλεύονται, σε σταθερή κατάσταση, στη Β’ Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και παρακολουθούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ενώ, τέλος, ο οδηγός του φορτηγού ψυγείου που συγκρούστηκε με το τζιπ, σύμφωνα με τον κ. Ζουρίδη, «είχε παραμείνει στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του και εξήλθε χτες από το νοσοκομείο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ