ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι στόχοι των αντιδημάρχων Ρεθύμνου για τη νέα δημοτική περίοδο

0

Έξι νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν πρόσφατα τα καθήκοντα τους και όπως οι ίδιοι δηλώνουν είναι αποφασισμένοι, να εργαστούν σκληρά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Και οι έξι ανέλαβαν σημαντικά πόστα στο δήμο Ρεθύμνου τα οποία ήδη ξεκίνησαν να οργανώνουν. Ποιοι είναι όμως οι στόχοι των νέων αντιδημάρχων που μόλις ανέλαβαν καθήκοντα; Στο κοινό ερώτημα που έθεσε το «Ρ» και αφορά στους στόχους που έχουν θέσει, έλαβε τις παρακάτω απαντήσεις.  

 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ρ.

«Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως νέος αντιδήμαρχος

για την τετραετία που μόλις ξεκίνησε;»

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΛΕΔΑΚΗΣ

Αντιδήμαρχος σε θέματα Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Ο τομέας της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικός για κάθε δήμο, την πορεία του οποίου, ο δημότης μπορεί να την αντιληφθεί καθημερινά.

Ένας από τους πρώτους στόχους μας είναι να εστιάσουμε στη δημιουργία ομάδας ενημέρωσης αφού όπως είναι γνωστό, ο ενημερωμένος πολίτης συμπεριφέρεται καλύτερα, αφού ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Έτσι, άμεσα, σκοπεύουμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα που θα αναλάβει την ενημέρωση σε σχολεία, συλλόγους και τοπικές κοινότητες. Θα ενημερώσουμε και ασχοληθούμε με όλων των ειδών τα απορρίμματα, όχι μόνο με τα ανακυκλώσιμα.

Η συνεχής ενημέρωση υπενθυμίζει στον κόσμο όχι μόνο πώς να ανακυκλώνει, αλλά και πως θα μάθει να χρησιμοποιεί με σεβασμό τους κάδους με τα σύμμικτα. Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε πώς πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό πιστεύω ότι δεν πρέπει να πετιούνται χύμα στους κάδους απορρίμματα που σε λίγες ώρες θα σαπίσουν και ο κάδος θα αρχίσει να μυρίζει πολύ άσχημα.

Στον τομέα των υποδομών, στόχος μας είναι να γίνει πράξη ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την υπηρεσία μας.

Ειδικοί επιστήμονες θα επιλέξουν το σωστό σημείο, το οποίο θα πρέπει να είναι πέριξ της πόλης και σε τέτοιο σημείο που να μην επιβαρύνει το κυκλοφοριακό, αλλά και να μην ενοχλεί. Και σε αυτό το σημείο τονίζω, απευθυνόμενος προς όλους, ότι ο ΣΜΑ δεν είναι χωματερή είναι σταθμός μεταφόρτωσης και θα γίνει με προδιαγραφές. Εκεί που τελικά θα τοποθετηθεί ο ΣΜΑ θα δημιουργηθεί και κτήριο για τις υπηρεσίες μας.

Η Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης μας ενημερώνει ότι ο δήμος μας είναι σε καλά επίπεδα ανακύκλωσης, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε για ακόμη καλύτερα.

Θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση κάδων, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή  εικόνα. Στην Παλιά Πόλη θα δοθούν νέα καλαθάκια, θα γίνει ενημέρωση ώστε να ανανεώσουμε τη σχέση μας με αυτήν και να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε.

Θα ξεκινήσουμε σύντομα και με τα πράσινα σημεία, τα οποία θα είναι ελεγχόμενα.

Έχουμε ήδη αρχίσει να εντοπίζουμε χώρους που θα γίνουν πράσινα σημεία, σε κοντινές αποστάσεις, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος. Με τα πράσινα σημεία, είμαι βέβαιος ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και πιστεύω ότι επιβάλλεται να γίνουν.

Ωστόσο, έχουμε τη χαρά να έχουμε 52 νέους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν πολύ την υπηρεσία μας.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε το καλύτερο για τον Δήμο και τους πολίτες μας.»

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΑΣ

 Αντιδήμαρχος σε θέματα Τεχνικών Έργων και Κυκλοφοριακών Θεμάτων

«Η έναρξη της νέας δημοτικής  περιόδου, σηματοδοτεί τη συνέχιση  ενός επιτυχημένου τεχνικού  έργου που είναι ήδη σε εξέλιξη και  μεταμορφώνει καθημερινά την πόλη μας αλλά και την υλοποίηση όσων έχουμε προγραμματίσει  σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Σε ότι αφορά λοιπόν την προώθηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων που εκτελεί η Τεχνική Υπηρεσία στο πλαίσιο Τεχνικού  Προγράμματος του Δ.Ρ., επιτρέψτε μου μια συνοπτική αναφορά σε σημαντικά έργα που είναι δρομολογημένα, συνολικού  ύψους περίπου 13.000.000 €,  όπως:

  • 2Ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου
  • Βιοκλιματική Ανάπλαση Αγ. Γεωργίου
  • Ανάπλαση οδού Αποστολάκη
  • Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Ατσιποπούλου
  • Συντήρηση αναβάθμιση παιδικών χαρών
  • Σταμπωτά Βιομηχανικά δάπεδα σε δρόμους, πλατείες
  • Ασφαλτοστρώσεις σε οικισμούς και πόλη
  • Τοιχία αντιστήριξης και λιθοδομές
  • Ανάπλαση πλατείας 110 Μαρτύρων
  • Ανάπλαση πλατείας Γιαννουδίου και Αγ. Γεωργίου Αρμένων
  • Ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου
  • Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου
  • Αποκατάσταση κτηρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου
  • Διαμόρφωση χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων Ελεύθερνας
  • Βελτιωτικές παρεμβάσεις γηπέδων Αμνάτου, Ρουστίκων
  • Βελτιωτικές παρεμβάσεις σε σχολεία
  • Ολοκλήρωση χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων Επισκοπής

 

Στο εγγύς μέλλον, σημαντικά έργα,  ύψους 10.000.000€, ήδη εγκεκριμένα, για τα οποία  εκπονούνται οι σχετικές μελέτες,  θα εκτελεστούν στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ). Πρόκειται για :

 

    1. Πολιτιστικές διαδρομές με κέντρο την Ελεύθερνα
    2. Ανάδειξη αξιοποίηση σημείων με πολιτιστικό – τουριστικό ενδιαφέρον
    3. Ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολείων
    4. Έργα πυροπροστασίας
    5. Πράσινα σημεία στο Δήμο
    6. Αξιοποίηση 7 γεωτρήσεων
    7. Αναβάθμιση οδικού δικτύου Ρέθυμνο – Πανεπιστήμιο
    8. Αναβάθμιση δημόσιου χώρου στην Καλλιθέα
    9. Βιοκλιματική Ανάπλαση κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης

 

Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών  στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου , προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερα και αμεσότερα, ποιοτικότερες υπηρεσίες στους συμπολίτες κι επισκέπτες, αποτελεί  άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.  Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός λοιπόν του Δήμου, έχει ήδη ξεκινήσει και προωθείται  στο πλαίσιο Αντιδημαρχίας που όρισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Χ. Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα  της δημοτικής αρχής στις σύγχρονες απαιτήσεις επικοινωνίας, αλληλόδρασης και συνεργασίας  Δήμου – πολιτών.

Μελετούμε κι επιδιώκουμε λοιπόν την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων τεχνολογίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, για τη διευκόλυνση νευραλγικών έργων :

  • Τα G & FIX όπου επισημαίνονται εύκολα οι ανάγκες για τεχνική υποστήριξη
  • Έξυπνο σύστημα διαχείρισης στάθμευση
  • Ηλεκτροφωτισμός
  • Νέες τεχνολογίες για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Προώθηση μέσων βιώσιμης κινητικότητας όπως ποδήλατα, αυτοκίνητα, ηλεκτρικά λεωφορεία με δράσεις και έργα υποστηρικτικά προς αυτά τα οποία εφαρμόζονται με μεθοδολογία σε μικρή, μεσαία και μεγάλη κλίμακα.
  • Μελέτη και υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας στη διαχείριση του δημόσιου χώρου και της κυκλοφορίας.

Παράλληλα με τα προαναφερόμενα προγραμματισμένα έργα, σταθερή, επίμονη επιδίωξη της δημοτικής αρχής σε στενή συνεργασία με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες είναι η διεκδίκηση  εμβληματικών έργων όπως:

  • Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο
  • Εφαρμογή Σχεδίου Βιώσιμη Κινητικότητα
  • Κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου
  • Αναβάθμιση σχολικών – αθλητικών υποδομών και Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

 Αντιδήμαρχος σε θέματα Καθημερινότητας Οικισμών

«Όπως είναι γνωστό η καθημερινότητα και ό,τι περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό οδηγούν στο να αποκτήσει ο δήμος ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Όμως οι ανάγκες είναι διαφορετικές στην καθημερινότητα της πόλης και διαφορετικές στην καθημερινότητα των οικισμών και καθώς ο δήμαρχος επιθυμεί να δοθεί μεγάλο «βάρος» στον τομέα αυτό, αποφάσισε και διαχώρισε την καθημερινότητα της πόλης από αυτήν των οικισμών, αναθέτοντας την κάθε μία, σε άλλο αντιδήμαρχο.

Σε μένα ανέθεσε το κομμάτι που αφορά τους οικισμούς και τον αστικό ιστό της πόλης. Και επειδή το ζητούμενο γενικά των υπηρεσιών του δήμου είναι η καλυτέρευση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του, αυτό ακριβώς στοχεύουμε να κάνουμε με τη δουλειά μας.

Προκειμένου να ισχυριστούμε ότι είμαστε σε μια πόλη που τα έχει όλα και η ποιότητα της ζωής είναι σε καλό επίπεδο, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες, αρχικά χρειάζεται να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του δημότη και του δήμου. Θέλουμε τον δημότη δίπλα μας, σύμμαχο και συμπαραστάτη αλλά συγχρόνως και αυστηρό κριτή. Με λίγα λόγια έναν ενεργό πολίτη που να συμμετέχει, να μας δίνει απαντήσεις και να μας γνωστοποιεί τα προβλήματα.

Για να το πετύχουμε αυτό στοχεύουμε σε ένα νέο τρόπο ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Μάλιστα, υπάρχει ήδη εφαρμογή στην οποία κάνουμε τώρα βελτιώσεις, ώστε ο δημότης να μπορεί να επικοινωνεί με ταχύτητα μαζί μας.

Όσον αφορά στους οικισμούς, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ικανοποιηθούν τα μέχρι τώρα αιτήματα που πολλά αφορούν αποκαταστάσεις από τις καταστροφές του Φλεβάρη.

Κάναμε πολλή δουλειά, αλλά μένει να πάρουμε αρκετά χρήματα ακόμα, από το κράτος ώστε να κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα. Όλα τα θέματα είναι στην καθημερινότητα, όλα τρέχουν. Αυτήν την περίοδο και ιδίως από τον Φλεβάρη και μετά είναι σημαντική και βαριά η δουλειά που πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το τμήμα. Όλος ο δήμος αντιμετώπισε προβλήματα, δόθηκαν εργολαβίες σε ιδιώτες, το πρόβλημα όμως τώρα είναι η χρηματοδότηση. Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο δήμος Ρεθύμνου από το Υπουργείο πρέπει να δοθούν.

Το ευτύχημα είναι ότι και με τους άλλους αντιδημάρχους έχουμε καλή συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος ορθολογικός προγραμματισμός ώστε να δοθούν και οι ανάλογες προτεραιότητες. Για παράδειγμα, πέρα του ότι επείγει να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις των καταστροφών του περασμένου χειμώνα, πρέπει και να εμπλουτίσουμε την υπηρεσία με νέα μηχανήματα, εξοπλισμό και προσωπικό με ειδικότητες καίριες που τώρα λείπουν από το συγκεκριμένο τμήμα. Και επειδή στην αντιδημαρχία οικισμών κυρίως τα αιτήματα και τα προβλήματα μεταφέρονται από τους προέδρους κοινοτήτων, αποτελεί προτεραιότητα, η άψογη συνεργασία με τους αιρετούς, με το υπαλληλικό προσωπικό και να καταβάλουμε όλοι ειλικρινείς προσπάθειες για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την κάλυψη των ελλειμμάτων που υπάρχουν στην υπηρεσία.»

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

 Αντιδήμαρχος σε Θέματα Οικονομικά και Δημοτικής Περιουσίας

«Η νέα δημοτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και αναμφίβολα ο καθένας από εμάς θέτει στόχους στον τομέα ευθύνης του, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση και την πρόοδο του τόπου και των συμπολιτών μας. Σταθερός στόχος για μένα παραμένει η απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν στα έσοδα και στις δαπάνες που πραγματοποιούνται στο Δήμο. Διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα και πρέπει να λογοδοτούμε γι’ αυτό. Διαρκής στόχος και για την επόμενη περίοδο παραμένει ο περαιτέρω εξορθολογισμός του συστήματος υπολογισμού των Δημοτικών Τελών, παρόλο που τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια και έχουν επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη προς όφελος των δημοτών. Επιπλέον θεωρούμε επιβεβλημένη, για όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου αλλά κυρίως για την Οικονομική Υπηρεσία, την όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου. Δεδομένης της τεχνολογικής προόδου, η Οικονομική Υπηρεσία μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε μία «έξυπνη» υπηρεσία - σε όλα τα στάδια των εργασιών της - έτσι ώστε οι Δημότες να εξυπηρετούνται με τα σύγχρονα μέσα (διαδίκτυο, ψηφιακές συσκευές κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η σπατάλη χρόνου για τους Δημότες και ταυτόχρονα εξοικονομείται παραγωγικός χρόνος για το προσωπικό της Υπηρεσίας. Τέλος κρίνεται επιβεβλημένη η συνεχής ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας. Η διαρκής κατάρτιση του προσωπικού και η εξωστρέφεια με την συχνή παρουσία των υπαλλήλων μας σε επιμορφωτικά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, έχει οδηγήσει στην άνοδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των στελεχών της Οικονομικής Υπηρεσίας.»

 

ΑΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ – ΓΚΙΚΑ

 Αντιδήμαρχος  σε θέματα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Πολιτικής.

«H θέση ευθύνης της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής, είναι ένας ρόλος που ταιριάζει πολύ στα ενδιαφέροντα, τις γνώσεις και τη φιλοσοφία ζωής μου. Την δέχτηκα με χαρά. Θα στοχεύσω σε μια συνολική στρατηγική προόδου πάνω στο «τι παιδεία θέλουμε για τα παιδιά του Ρεθύμνου». Θα εστιάσω σε δράσεις προαγωγής υγείας, εθελοντισμού, σχολείων ανοιχτών στην αλληλεπίδραση με τα τεκταινόμενα και την κοινωνία. Θα υποστηρίξω πρακτικές που δίνουν στην παιδεία περιεχόμενο και στα παιδιά μας τροφή για σκέψη, προβληματισμό και δημιουργία.

Σε ότι αφορά τα κτηριακά ζητήματα, τα σχολεία μας που είναι ήδη δρομολογημένα σαφώς και θα τελειώσουν, και μέλημα μου, η μετεγκατάσταση στο παλιό ΚΕΓΕ του Ειδικού Γυμνασίου το συντομότερο δυνατό. Νέες εγκαταστάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι επίσης ένας στόχος εμβληματικός όσο και επίκαιρος.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φτιάξω μια δημιουργική αλυσίδα ανθρώπων της εκπαίδευσης, θα ζητήσω από τα σχολεία να μου δώσουν έναν κρίκο το καθένα. Έτσι θα μπορέσουμε να μιμηθούμε καλές πρακτικές άλλων αλλά και να καινοτομήσουμε. Υπάρχουν εμπνευσμένοι άνθρωποι στην εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Θα σταθώ αρωγός τους και συνοδοιπόρος.

Στο κομμάτι της Δια Βίου Μάθησης, άμεσα θα αξιοποιήσουμε με την εκλεγμένη μας ομάδα της τοπικής κοινότητας Ρεθύμνου που αποτελεί και την ομάδα διαχείρισης του χώρου, το Κέντρο Νέων. Πρόκειται για χώρο που ανακαινίστηκε πέρσι και θα γίνει εστία επιμορφώσεων και σεμιναρίων, με στόχο σταδιακά με τις καίριες επιμορφώσεις μας να  γίνει ένα πραγματικό στέκι πολιτισμού και γνώσης των νέων και των μεγαλύτερων Ρεθυμνιωτών. Ξέρω ότι σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς θεωρητικά είναι περιορισμένο το πόσο μακριά μπορώ να φτάσω αλλά εμείς είμαστε παιδιά του Καζαντζάκη, και μας έμαθε στο «φτάσε όπου δεν μπορείς». Κι αυτό το μήνυμα ευελπιστώ να αφήσει το πέρασμα μου από αυτό το θώκο.»

 

 ΘΩΜΑΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

 Αντιδήμαρχος σε Θέματα Καθημερινότητας της Πόλης του Ρεθύμνου και των Προαστίων της.

«Oι βασικοί στόχοι για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο είναι:

Α) η σταδιακή βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, είτε αφορά τις μετακινήσεις του είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες  του Δήμου βασιζόμενα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εγκατάσταση αυτοματοποιημένων συστημάτων στις καθημερινές λειτουργίες

Β) η αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών στο ιστορικό κέντρο (παράνομες καταλήψεις δημόσιων χώρων , δακτύλιος , ηχορύπανση κα.)

Γ) η αποκατάσταση  της σχέσης Δημότη – Δήμου ώστε ο πολίτης  να γίνει συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής στη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής του Δήμου

Δ)Ο σχεδιασμός ενός μακροχρόνιου στρατηγικό πλαισίου  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης  και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το σύνολο του Δήμου

Ε) Η διαμόρφωση  ενός  ενιαίο μοντέλο προσέλκυσης  τουριστών στηριζόμενο στην αειφορία  και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού μας ( προϊόντα πρωτογενή τομέα , περιβάλλον, μνημειακός πλούτος , γαστρονομία κλπ) . και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στ) Η προετοιμασία και θωράκιση του Δήμου ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των συχνών πλέον ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όλα τα παραπάνω βεβαία θα  μπορέσουν να προκύψουν  μόνο μέσα από την συνεργασία με τους αντίστοιχους αντιδημάρχους και τους υπεύθυνους  τομέων του Δήμου και την αξιοποίηση του προσωπικού άρα μάλλον ο βασικότερος στόχος είναι η καλλιέργεια και  ανάδειξη της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των  προβλημάτων του δήμου μας και την συνέχιση της αναπτυξιακής του δυναμικής.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ