ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Άμεσες εξελίξεις σε Σχέδια Βελτίωσης, σύντομα και η Συμβουλευτική

0

Άμεσες εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί σε δύο σημαντικά μέτωπα – μέτρα του ΠΑΑ. Η έλευση της ΔΕΘ σηματοδοτεί, άλλωστε, ανακοινώσεις και αποφάσεις από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει αφόρητα.

Σε ό,τι αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης και ειδικότερα το θέμα των τρακτέρ, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Οι συναντήσεις και η τακτική επικοινωνία του ΣΕΑΜ με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δείχνουν ότι «δουλεύεται» μια λύση, χωρίς όμως να αφήνει τη χώρα έκθετη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Βρυξελλών. Το όλο… παζάρι αφορά σαφώς τις μειώσεις που θα εφαρμόσει το υπουργείο στα μοντέλα των τρακτέρ και όλα δείχνουν ότι το ποσοστό μείωσης, που θα γίνει και μάλιστα επί των προσφορών των τιμοκαταλόγων των αντιπροσωπειών και όχι επί των τιμών που διαμορφώνονταν κατόπιν εφαρμογής της απόφασης του Μαρτίου (ο λεγόμενος «τιμοκατάλογος), θα είναι ένα μονοψήφιο, μικρό νούμερο.

Σε ό,τι αφορά το Μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΑΑΤ στην «ΥΧ», μετά και την ανακοίνωση του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» για έγκριση των 3.657 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για την πιστοποίηση των ενδιαφερόμενων φυσικών προσώπων ως Γεωργικών Συμβούλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του Οργανισμού, η Διαχειριστική Αρχή, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας, έχει εντείνει τους ρυθμούς για να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και μέχρι το τέλος του μήνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ