ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αρναουτάκης: Δουλειά για... 135 αρμοδιότητες στους συνεργάτες του!

0

Δουλειά, δουλειά, δουλειά!”, με “αλληλοσεβασμό”, “συνεργασία” κι άμεση επαφή/αλληλεπίδραση με την κοινωνία ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης από τους θεματικούς και χωρικούς του Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και από τους αιρετούς που αναλαμβάνουν καίριες θέσεις, στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί τους αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας περιφερειακής αρχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Αρναουτάκης προσπάθησε να τους εμφυσήσει το κυρίαρχο (συλλογικό) πνεύμα που πρέπει να τους διαπνέει, μέσω του οποίου επιθυμεί να εκκινηθεί και να στιγματιστεί δυναμικά και παραγωγικά η νέα τετραετία του.

Επί της ουσίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης επενδύει στο παραπάνω ιερό... τρίπτυχο, με μοναδικό γνώμονα η εμφατική ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της Κρήτης προς το πρόσωπο του ιδίου και της παράταξής του να έχει άμεσα και έμπρακτα ανταποδοτικά αποτελέσματα. Όσο συντριπτικά υπέρ του ήταν το ποσοστό που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές, αλλά τόσο μεγάλο είναι και το βάρος της ευθύνης που έχει ο κ. Αρναουτάκης απέναντι σε κάθε πολίτη της Κρήτης. Έτσι τουλάχιστον βγήκε στο πρώτο του τετ α τετ με την νέα του ομάδα, τον “κορμό” της “Εθνικής Κρήτης” που θέλει να δημιουργήσει, ώστε να αντιμετωπιστούν με ενότητα, βαθύ αίσθημα συγκρητισμού και απρόσκοπτη προσήλωση όλα τα μεγάλα προβλήματα της μεγαλονήσου.

Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

Ο κ. Αρναουτάκης ποντάρει πολλά στην εμπειρία και στην φρεσκάδα των στελεχών του και πιστεύει ακράδαντα ότι η τετραετία που έχουμε μπροστά μας έχει όλα τα φόντα προκειμένου να είναι η καλύτερη απ’ όλες τις προηγούμενες. Και τούτο μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη, γιατί όπως υπογράμμισε: Θα ξεκινήσουν όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης, καθώς επίσης και η νέα προγραμματική περίοδος η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα – συνεπώς, θα ανοίξουν κοινές και μεγάλες προοπτικές για όλη τη μεγαλόνησο.

Πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες του επιβλητικού κτιρίου της πλατείας Ελευθερίας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πολυσχιδές πεδίο της επιχειρηματικότητας, τον πιο απτό μοχλό ανάπτυξης. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει: Ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη των προτάσεων για την αναβάθμιση/ανακαίνιση επιχειρήσεων αλλά και για την δημιουργία νέων, με πρόδηλη τη διάθεση της καλλιέργειας ενός κλίματος σιγουριάς και εμπιστοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων. Η εξωστρέφεια και η καινοτομία είναι τα δύο βασικά “υλικά” που χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν περαιτέρω για την οικοδόμηση του ιδανικού περιβάλλοντος για την κάθοδο νέων κεφαλαίων, που με τη σειρά τους θα στρώσουν το (εύφορο) έδαφος για την ενίσχυση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Αρναουτάκης επικεντρώθηκε αρκετά στο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων · Η Περιφέρεια Κρήτης έχει σταθεί αρωγός τους (ειδικά) τον τελευταίο χρόνο, στηρίζοντας τα επενδυτικά σχέδια 78 επιχειρήσεων στο νησί με πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ, ένα δεδομένο αξιοπρόσεκτο, ενδεικτικό της διάθεσης η οποία υπάρχει στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο.

«Έχετε την εμπιστοσύνη μου...»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν ο συστηματικός τρόπος δουλειάς και η καλή συνεργασία είναι στο επίκεντρο της σκέψης όλων των συνοδοιπόρων του, το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω και από τις προσδοκίες που έχουν διαμορφώσει όλοι πριν αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης τους.

Είναι κρίσιμο να υπάρχει καλή συνεργασία και με τους Δήμους και όλους τους φορείς του νησιού, οι οποίοι “είναι οι σημαντικοί συνεργάτες μας για την επόμενη μέρα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Έχετε την εμπιστοσύνη μου για να κάνετε έργο. Είστε άξιοι μεταξύ αξίων και να θυμάστε πως όλοι είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όποια θέση κι αν έχουμε», τους είπε επίσης.

«Το ράσο δεν κάνει τον παπά. Αλλά η δουλειά, το ήθος και η παρουσία»

Η “δημιουργική δουλειά” περιλαμβάνει κι επιπλέον άνοιγμα προς την κοινωνία. Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τους αιρετούς που αναλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις, να δίνουν το “παρών” στις κοινωνικές εκδηλώσεις, να βρίσκονται κοντά στους πολίτες, να πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας.

Επισήμανε μάλιστα πως δεν πρέπει κανένας να περιορίζεται στους τίτλους και στο στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που περιγράφουν αλλά να μπορεί να βλέπει παραπέρα τις ανάγκες και να βοηθά σε λύσεις.

«Το ράσο δεν κάνει τον παπά. Αλλά η δουλειά, το ήθος και η παρουσία. Είμαστε μια δυνατή ομάδα με 31 στελέχη που έχουν ικανότητα και εμπειρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, περιγράφοντας την αντίληψη που έχει συνολικά για την ομάδα της πλειοψηφίας αλλά και για όσους αναλαμβάνουν τώρα συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης.

Πολύ καλή είναι και η άποψη που έχει για τη σύνθεση της εκτελεστικής αρχής, όντας πεπεισμένος ότι εκείνη απαρτίζεται από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. «Καθένας από την προηγούμενη θητεία του στην Περιφέρεια ή την επαγγελματική του σταδιοδρομία, έχει αποκομίσει σοβαρές εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες στη θητεία του».

135 αρμοδιότητες

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε προς τους Αντιπεριφερειάρχες πως θα πρέπει να ετοιμαστούν για να ασκήσουν πλήρως εξουσία, αφού και οι 135 αρμοδιότητες θα εκχωρηθούν στους Αντιπεριφερειάρχες και τους Εντεταλμένους Συμβούλους.

«Εσείς θα ασκήσετε όλες τις αρμοδιότητες», τους ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι δίπλα τους σε ο,τι κι αν χρειαστούν, πρόθυμος να τους βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Με κατηγορηματικό τρόπο, ωστόσο, τους διασαφήνισε πως επιθυμία του είναι ασκήσουν πλήρως τις αρμοδιότητες που θα τους ανατεθούν κι έχουν σχέση με όλα τα αντικείμενα της Περιφέρειας.

Βαρύτητα δόθηκε επιπροσθέτως και στο κομμάτι της συνεργασίας με τις Υπηρεσίες το οποίο θεωρείται αναγκαίο για να προχωρά το έργο της Περιφέρειας, σε ανάλογο βαθμό με την παρουσία των αρμόδιων πολιτικών παραγόντων στις Υπηρεσίες, για να έχουν επαφή, εποπτεία, εικόνα και καλή συνεργασία.

Για το τέλος έμειναν οι ευχαριστίες προς όλους τους προηγούμενους αιρετούς που υπηρέτησαν ως Αντιπεριφερειάρχες ή Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, με τον κ. Αρναουτάκη να αναγνωρίζει και να επαινεί την προσφορά αλλά και τα αποτελέσματα που έφεραν κατά τη θητεία τους, επάνω στα οποία θα εργαστεί και η νέα περιφερειακή αρχή για να πάει πολλά βήματα μπροστά και η ίδια, αλλά και συνολικά ολόκληρη η Κρήτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ