ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αρναουτάκης: Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη η απώλεια της έδρας του ENISA

0

Αποτέλεσμα πιέσεων πολλών χρόνων χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, την έγκριση, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της συμφωνίας για μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISΑ) από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε:

"Για πάρα πολλά χρόνια ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να φύγει ο Enisa από το Ηράκλειο και από την Κρήτη. Παρά τις προσπάθειες όλων των ευρωβουλευτων και βουλευτών της Κρήτης και ειδικά του Ηρακλείου, αυτή ήταν μια προδιαγραμμενη εξέλιξη. Υπήρχαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν ήθελαν να είναι στην Κρήτη.

Το ότι είναι στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρουμε τη στελέχωση ποια θα είναι, είναι ένα γεγονός γιατί η χώρα πρέπει να έχει εναν τέτοιο οργανισμό. Ομως, είναι μια μεγάλη απώλεια για το νησί μας. Θεωρώ ότι αρκετοί υπάλληλοι δεν ήθελαν να είναι στην Κρήτη, γιατί δεν υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, διότι έπρεπε να υπάρχει απευθείας σύνδεση του Ηρακλείου με τις Βρυξέλλες, δεν υπήρχαν αρκετά παιδιά για να μπορεί να γίνει ένα καινούργιο Ευρωπαϊκό Σχολείο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κι άλλες χώρες πιέζουν για να φύγει ο Enisa από την Ελλάδα. Γιατί είναι ένας Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων που τον θέλουν πάρα πολλές χώρες. Μακάρι να μείνει στην Ελλάδα και να μην φύγει από τη χώρα"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ