ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οκτώβριο η κάθοδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Κρήτη

0

Την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Κρήτη στα μέσα του Οκτώβρη, προανήγγελλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μέσα από την παρουσία του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για προσπάθεια κοροϊδίας του Κρητικού λαού, από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ., τονίζοντας πως επί 4,5 χρόνια, η προηγούμενη κυβέρνηση επέδειξε μια απίστευτη παλινωδία στο ζήτημα του Β.Ο.Α.Κ.., ενώ παράλληλα, ως απολογισμό έχει να επιδείξει στην ουσία μονάχα ένα σκίτσο.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, επισήμανε ότι από τη πλευρά του υπουργείου ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά χωρίς πισωγυρίσματα, ωστόσο, δεν πρέπει να αφήνεται η εντύπωση, πως από τη μεριά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, υπήρξε συγκεκριμένος σχεδιασμός και πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο με τρία χρόνια.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε πως το Υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να έχει παρθεί ακόμα κάποια οριστική πολιτική απόφαση για την επιβολή διοδίων. Βούληση τόσο του ίδιου, όσο και του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποτελεί η κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων, χρονοδιαγραμμάτων και τρόπου υλοποίησης, σύμφωνα με τα οποία θα ολοκληρωθεί το έργο. Επιπρόσθετα, στο ενδιάμεσο διάστημα, προγραμματίζονται βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η εφαρμογή ενός συνολικού σχεδιασμού για τη  μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στο Β.Ο.Α.Κ..

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις, ο κ Κεφαλογιάννη, τόνισε πως, για να κρίνει κάποιος τον επιχειρούμενο σχεδιασμό πρέπει πρώτα να τον γνωρίζει. Προτρέποντας ουσιαστικά, σε αναμονή της παρουσίασης του επίσημου σχεδιασμού από τη πλευρά του υπουργείο και όχι σε βιάστηκα αυθαίρετα συμπεράσματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ