ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Επτά στους δέκα κρίνουν θετικά τους δύο πρώτους μήνες της κυβέρνησης

0

Θετική είναι η αποτίμηση των πολιτών για τις πρώτα 60 ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης - δηλαδή «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» - ανέρχεται στις +10 μονάδες έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους. Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Πώς αξιολογείται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τη «Metron Analysis», το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική.

Για τον κ. Μητσοτάκη, παράλληλα, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Metron Analysis: Θετική η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%

Ανεργία 24%

Προσφυγικό 13%

Ιατρική 6%

Παιδεία 5%

Έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιθέτως, αρνητικοί είναι οι πολίτες - 60 ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση -έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν Ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ