ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "3 TRIA” στη Φορτέτσα

0

Το Art Villa Kastellos και η Εύη Τσάνα σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "3 TRIA” στην αίθουσα Πυροβολικού στη Φορτέτσα, στις 17 Σεπτέμβρίου στις 17.00.

Εκθέτουν οι Florencia Martinez, Lorenza Morandotti, Evi Tsana.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτέμβρίου και θα λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Γράφει η κριτικός τέχνης Alessandra Redaelli.

"...Το Buena Estrella (το Καλό Αστέρι) της Florenzia Martinez είναι μια ευχή και μια ελπίδα (...)  Επιλέγοντας ως βάση μια σειρά ιταλικών οδηγών ξενάγησης από τη φασιστική εποχή, με τα κιτρινισμένα φύλλα τους, τις σκισμένες σελίδες κατά περιόδους, την απαρχαιωμένη γλώσσα, η καλλιτέχνης δημιουργεί μια διαδρομή οχτάγωνων αστεριών που αναγκάζει τον θεατή να κοιτάξει προς τα κάτω, να αγνοήσει τοίχους και εμπόδια και να βιώσει το ρόλο εκείνων που ελπίζουν με όλη τους τη δύναμη ότι ένα καλό αστέρι οδηγεί την πορεία τους και ότι εκείνο το προσκύνημα δεν τελειώνει με καταστροφή.

...

Το έργο της Εύης Τσάνα αποτελεί την εμβάθυνση και την ιδανική συνέχιση του ταξιδιού. Το La Isola Efimera del Tesoro  (το Εφήμερο Νησί του Θησαυρού)  επιθυμεί να είναι ένα σημείο άφιξης και ο πολυπόθητος θησαυρός. Και είναι σημαντικό να αναλύσουμε από τι αποτελείται αυτός ο θησαυρός. Με σκοπό να υπογραμμίσει πόσο πολύτιμα είναι αυτά "που έχουν περάσει" και "ζήσει", η καλλιτέχνης ξανασκέφτεται τις έννοιες της ομορφιάς, του  χρήσιμου και άχρηστου, προχωρώντας σε μια ενιαία συλλογή.

...

Το "Ombelichi και Cosmi” (Ομφαλοί και Κόσμοι) της Lorenza Morandotti είναι μια στενή αφήγηση που μας παίρνει από τον ομφαλό, το κομβικό σημείο των ανθρώπων-θνητών  και μας οδηγεί στη μυστηριώδη πραγματικότητα των μαύρων οπών και των γαλαξιών. Και εκεί, σε αυτό το παιχνίδι των κύκλων και των τροχιών, η καλλιτέχνης διερευνά το νόημα της ύπαρξής μας στον κόσμο. Το κυκλικό σχήμα επανέρχεται, μαλακό και φιλόξενο στο κέντρο του σώματός μας, άπειρο και τρομακτικό όπως οι μαύρες τρύπες, ως δημιουργία και διατήρηση, αφενός, και καταστροφικής μανίας από την άλλη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ