ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ελλείψεις σε θέσεις στάθμευσης αλλά και σε… παιδεία

0

Καθημερινότητα αποτελεί το παρκάρισμα πάνω σε γωνίες, πάνω σε πεζοδρόμια, το διπλοπαρκάρισμα, το κλείσιμο των διαβάσεων, το παρκάρισμα για λίγο σε θέσεις αναπήρων,  όπως και πολλοί ακόμα τρόποι παρκαρίσματος που οι Ρεθεμνιώτες ακολουθούν, προκειμένου κάπου ν’ αφήσουν το αυτοκίνητο τους, συνήθως για λίγο και να κάνουν τη δουλειά τους.

Γεγονός είναι ότι μετά την ανάπλαση των πεζοδρομίων και πλατειών, που εξαφανίστηκαν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα έγινε εντονότερο, αφού το ζήτημα της  ανεύρεσης μιας θέσης για παρκάρισμα αποτελεί μεγάλο αγκάθι για το Ρεθεμνιώτη ιδιαίτερα σε ώρα αιχμής.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι για όλα μας φταίει η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αφού σε αρκετές περιπτώσεις ο τρόπος παρκαρίσματος αποδεικνύει απλά την έλλειψη παιδείας.

Μπορεί να έχουμε βελτιωθεί αρκετά στο θέμα των διαβάσεων με το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών να σταματάει και να δίνει προτεραιότητα στους πεζούς, όμως και από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών θα πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα βήματα και για το κομμάτι της στάθμευσης. Δηλαδή, από την πλευρά των αρμοδίων της δημοτικής αρχής θα πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης που θα δοθούν δωρεάν στους δημότες και από την πλευρά των οδηγών, να γίνουν προσπάθειες προκειμένου όταν αφήνουν το αυτοκίνητο τους, να μην προκαλούν ή και να εμποδίζουν με την επιλογή τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ