ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνου: Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

0

   Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, έχοντας πάντα ως βασική του προτεραιότητα την προβολή και την στήριξη των Ρεθεμνιωτών Επιχειρηματιών, αγκάλιασε αμέσως μία σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών Και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ) και  καλεί τα μέλη του  να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που διοργανώνουν από τον Οκτώβριο του 2019  το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου».

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει, μέσα από 120 περίπου ενδύματα της συλλογής μόδας του ΠΛΙ, τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους έμπνευσης και το μοναδικό κάθε φορά αποτέλεσμα του δημιουργού και του προσωπικού ύφους του. Ακόμη και η επιλογή των υλικών, ο τρόπος ύφανσής τους, η χρωματική κλίμακα, ο τρόπος βαφής, τα κεντήματα ή τα πλεκτά ως σημαντικό στοιχείο της λαϊκής χειροτεχνίας -τα οποία παραπέμπουν σε ανάλογα του κοντινού η μακρινού ελληνικού παρελθόντος- έχουν τον λόγο ύπαρξής τους σε αυτήν την έκθεση. Επομένως, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτή ακριβώς η αναζήτηση και μελέτη της διαφορετικής έκφρασης της κάθε επιρροής στο πέρασμα των δεκαετιών, από το 1920 ως το 2020 και του διαφορετικού στίγματος που αφήνει στο κάθε ένδυμα.

Σε συνεργασία με τα περιφερειακά Επιμελητήρια και τους τοπικούς εκπροσώπους του Δικτύου, θα επιλεγούν και θα παρουσιαστούν τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας, μέσα από σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Ειδικότερα αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας, μέσα από σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον αρχαίο και λαϊκό ελληνικό πολιτισμό. Πιο αναλυτικά, μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις που παράγουν είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ (όπως τσάντες, ζώνες κ.α.) και κοσμήματα.

Οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς των αντικειμένων, προς και από την έκθεση. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή τους στην έκθεση και τη φιλοξενία τους στο μουσειακό χώρο, ούτε και για την προβολή της έκθεσης. Το κόστος επικοινωνίας και προβολής της έκθεσης καλύπτεται από το Ίδρυμα.

Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου από την κάθε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Οι απαραίτητες πληροφορίες θα δίνονται από το προσωπικό του Ελληνικού Κόσμου.

Η κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να γράψει ένα συνοπτικό κείμενο (για την ιστορία, σκοπό εταιρείας, φιλοσοφία, προέλευση έμπνευσης) και συνοδευτικό μικρό κείμενο-λεζάντα για κάθε αντικείμενο που θα εκτεθεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιμέλεια των κειμένων αυτών από τους υπεύθυνους της έκθεσης.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της έκθεσης παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής να σταλούν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, στο e-mail:  [email protected]  με συμπληρωμένα τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία, τα οποία αποτελούν εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής:

Στοιχεία επιχείρησης/Επωνυμία, ΑΦΜ, προϊόν, υπεύθυνος επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ιστοσελίδα.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στο τηλέφωνο 28310 57330.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ