ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

"Η Αμμόχωστος θα ανοίξει και πάλι", απειλεί ο Οκτάι

0

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, "ξαναχτύπησε", κλιμακώνοντας την πολεμική ρητορική που έχουν ακολουθήσει τα τελευταία 24ωρα και άλλοι αξιωματούχοι του καθεστώτος Ερντογάν στην Άγκυρα.

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο ημερίδας, ο Οκτάι απείλησε ευθέως με άνοιγμα της Αμμοχώστου, που παραμένει πόλη - φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. «Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει για κατοίκηση με επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο βάσει ιστορικών στοιχείων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Οκτάι.

Συμπλήρωσε δε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μειοψηφία, ενώ προειδοποίησε και τους Ελληνοκυπρίους ότι δεν μπορούν να θεωρούν ότι είναι οι μοναδικοί δικαιούχοι των φυσικών πόρων του νησιού, αναφερόμενος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Είχαν προηγηθεί νέες προκλήσεις και απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου από τον Τούρκο υπουργό Άμυναν, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη όπως και το 1974 να προστατέψει τα δικαιώματα των Τούρκων αδελφών της στην Κύπρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ