ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: «Δουλειά εκ των έσω» εκτιμά η αντιτρομοκρατική για την απώλεια στρατιωτικού υλικού

0

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει εμπλοκή συγκεκριμένου ατόμου και για το λόγο αυτό θα γίνει στοχευμένη σάρωση τηλεφώνων προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία και να δεθεί η υπόθεση…» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο protothema.gr

«Η δουλειά στη Λέρο έγινε εκ των έσω. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει εμπλοκή συγκεκριμένου ατόμου και για το λόγο αυτό θα γίνει στοχευμένη σάρωση τηλεφώνων προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία και να δεθεί η υπόθεση…».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ περιέγραψε στο protothema.gr την κατάσταση με την αρπαγή βαρέως οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση της Λέρου. Το πολυμελές κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής αλλά και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη φθάσει στο νησί, σφράγισε τη βάση και προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών.

Το ενδεχόμενο τα δύο αντιαρματικά, οι οπλοβομβίδες, οι χειροβομβίδες και οι σφαίρες να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών εξετάζεται όμως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το σενάριο να πρόκειται για πιο ….light υπόθεση αν και το όλο σκηνικό θυμίζει την αρπαγή του οπλισμού από το στρατόπεδο του Συκουρίου της Λάρισας που πραγματοποίησε το 1989 η 17Ν.

Έρευνες σε τρεις άξονες

«Πηγή» αποκάλυψε στο protothema.gr ότι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής κινούνται σε τρεις άξονες: Σάρωση κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα ατόμων που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη με τον οπλισμό.

Η Αντιτρομοκρατική διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούν σε βάθος χρόνου να συνδυάσουν τηλεφωνικές κλήσεις και επικοινωνίες και σε συνάρτηση με άλλα στοιχεία να δείξουν κατευθύνσεις που οδηγούν σε συγκεκριμένους δράστες. Δεύτερον, σκανάρισμα με χειρουργική ακρίβεια και του παραμικρού στοιχείου από τον τόπο της αρπαγής από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που μετέβη με πλήρη εξοπλισμό στο ακριτικό νησί. Παράλληλα, θα ξεψαχνίσουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει η αποθήκη το οποίο όμως διαγράφει το υλικό μετά την πάροδο τριών μηνών.

Με δεδομένο ότι η τελευταία καταμέτρηση έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 , οι αστυνομικοί δεν έχουν εικόνα για τους εννέα μήνες αλλά μόνο για τους τρεις τελευταίους θα πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά σε πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τις καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν όλοι όσοι υπηρετούν, υπηρέτησαν ή είχαν πρόσβαση στη συγκεκριμένη αποθήκη βαρέως οπλισμού. Οι εντολές που έχουν λάβει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι να λύσουν άμεσα το μυστήριο της εξαφάνισης του οπλισμού καθώς το ενδεχόμενο να πέσει σε περίεργα χέρια παραμένει ανοικτό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ