ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μάρκος Κοκολάκης: Μνήμες του χθες.... Σηματοδοτούν τη πορεία του σήμερα

0

Τα Πυρρίχια Δρώμενα (βιωματικό, μουσικοχορευτικό και παιδαγωγικό εργαστήριο Ρεθύμνου), μεταφέρουν την έδρα τους σε ιδιόκτητες και ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις (οι οποίες θα εξυπηρετούν τις δραστηριότητες του εργαστηρίου) στην οδό Μιχαήλ Μαρούλη 16 (περιοχή Νοσοκομείου) στο Ρέθυμνο.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική αλλαγή, αισθάνομαι την ανάγκη ως Μάρκος Κοκολάκης, αλλά και ως χοροδιδάσκαλος, να πω μεταξύ άλλων και λίγα λόγια στους κατοίκους του Ατσιπόπουλου :

Εργάστηκα στο έδαφός σας για 15 ολόκληρα χρόνια, πιστεύω με τιμιότητα και αφοσίωση, για τη διάδοση της Κρητικής παράδοσης και του χορού. Τα χρόνια αυτά βιώσαμε μαζί καταστάσεις, μάθαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και μεγαλώσαμε μαζί. Μου εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας, τα οποία είχα τη χαρά και το προνόμιο βήμα – βήμα να τα διδάξω το χορό και την παράδοση των προγόνων τους,  όπως εσείς βήμα – βήμα τα μαθαίνετε για τη ζωή. Δημιουργήσαμε έτσι μαζί, μια σφιχτοδεμένη μικρή κοινότητα,  μεγάλης αξίας, που πάντα θα κουβαλάω μέσα μου. Σας Ευχαριστώ!

Τα Πυρρίχια Δρώμενα εμπνέονται και αντλούν δύναμη από το βιωματικό Ήθος της κρητικής παράδοσης, μιας στάσης ζωής που ξεχώριζε τον Κρητικό και του έδινε ταυτότητα. Στόχος μας είναι να ξαναζωντανέψει αυτή η κληρονομημένη εμπειρία – χωρίς ν’ αγνοούμε το παρόν –  ώστε να μετατρέψουμε την καθημερινότητά μας σε γιορτή, δίνοντας παράλληλα ποιότητα και αληθινό νόημα στη ζωή μας.

Τα Πυρρίχια Δρώμενα, συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στο Ρέθυμνο (στη νέα τους διεύθυνση), εστιάζοντας στην παρούσα φάση, κυρίως στην εκμάθηση  των κρητικών χορών, μαζί με τα δημιουργικά Σάββατα, τα οποία και είναι μια δωρεάν προσφορά μας για τα παιδιά. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μελέτη και προετοιμασία, ώστε μελλοντικά στο πρόγραμμά μας  να προστεθούν κι άλλες δραστηριότητες, με χαρακτήρα κυρίως παιδαγωγικό, αλλά και ψυχαγωγικό. Γι αυτό σας περιμένουμε  όλους,  μικρούς και μεγάλους,  «αρχαίους» και νέους, να χορέψουμε κυκλικά, πυρρίχια και κρητικά, σμίγοντας παλιές κι αναμμένες φωτιές με το ρόκ του μέλλοντός μας!

Μάρκος Κοκολάκης

Πυρρίχια Δρώμενα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ