ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Μέχρι το τέλος του χρόνου οι 4.500 προσλήψεις στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

0

Οι προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2019. Τέλος μπαίνει στο καθεστώς των. «Θέμα πειθαρχίας» χαρακτήρισε η Νίκη Κεραμέως το τέλος του καθεστώτος των «αιώνιων φοιτητών»

Mέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των 4.500 εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ενω η υπουργός Νίκη Κεραμέως προαναγγέλλει το τέλος στο καθεστώς των «αιώνιων φοιτητών» .

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει διορισμούς στην Ειδική Αγωγή», δήλωσε η υπουργός και τόνισε ότι «η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να επισπεύσει τις διαδικασίες. Όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου». Αναφορικά με τους ήδη προσληφθέντες αναπληρωτές είπε ότι «οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής που έχουν προσληφθεί θα παραμείνουν στη θέση τους», σημειώνοντας ότι «θα υπάρξει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη μόνιμου προσωπικού και αναπληρωτών» .

Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές τονίζοντας οτι οι φοιτητές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των σπουδών». Η κυρία Κεραμέως συμπλήρωσε: «Συζητάμε πολλά αυτονόητα. Συζητάμε το αν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με 0,8 στα 20. Αν το πούμε αυτό έξω, δεν θα το πιστεύουν. Συζητάμε για το αν διαπράττει κανείς ένα έγκλημα εντός του πανεπιστημίου να μη μπαίνει η αστυνομία να τον συλλάβει. Συζητάμε επίσης αντιστοίχως για το θέμα των αιωνίων φοιτητών. Εγώ τούς προκαλώ να μου πούνε σε ποια ευνομούμενη χώρα υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο μπορεί να είναι κανείς 20, 30, 40 χρόνια φοιτητής. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις υγείας και άλλες πολύ σοβαρές» και εξήγησε περαιτέρω ότι το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών «είναι πιο πολύ ένα θέμα πειθαρχίας, να περάσει δηλαδή ένα μήνυμα ότι, όπως πολλά πράγματα στη ζωή μας, όπως το σχολείο έχει ένα συγκεκριμένο ορίζοντα, έτσι και το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει έναν ορίζοντα».

Για όσους φοιτητές σπουδάζουν ήδη σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: «έχουμε μιλήσει για ένα χρονικό όριο ολοκλήρωσης των σπουδών, το οποίο θα ισχύει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και για αυτούς που είναι ήδη φοιτητές θα προβλεφθούν φυσικά μεταβατικές διατάξεις, οι οποίες και αυτές θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η υπουργός Παιδείας αναχωρεί την Παρασκεύη (20/9) για την Αμερική, με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , για τη συμμετοχή του στις εργασίες του ΟΗΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ