ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Πέτρος Κωστόπουλος: Στο "σφυρί" δύο οικόπεδα που βρίσκονται στη Μύκονο

0

Δεν έχουν τέλος τα πινάκια των πλειστηριασμών για τον άλλοτε μεγαλοεκδότη –που έκανε τη διαφορά στον περιοδικό Τύπο- Πέτρο Κωστόπουλο.

Όμως σήμερα φαίνεται πως το ηλεκτρονικό σφυρί δεν θα κτυπήσει για δύο οικόπεδα «άρτια και οικοδομήσιμα», που βρίσκονται στη Μύκονο, το νησί που ερωτεύθηκε ο Πέτρος και τον ερωτεύθηκε και αυτό.

Τα οικόπεδα βρίσκονται στη θέση Χουλάκια, και ο Πέτρος μάλλον βρήκε χρήματα και έκοψε τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Εξάλλου γιατί να χάσει, για λιγότερα από 100.000 ευρώ, δύο χωράφια που βλέπουν θάλασσα και έχουν σύνορο τα απόκρημνα βράχια της περιοχής Χουλάκια; Της τοποθεσίας που ο Πέτρος λάτρεψε και την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνο;

Εκεί είχε κτίσει και τη βίλα των 1.500 τμ και στην οποία έγινε το γαμήλιο πάρτι του όταν νυμφεύθηκε τη Τζένη Μπαλατσινού το μακρινό 1996

Η χολιγουντιανών προδιαγραφών αυτή κατοικία είχε υποθηκευθεί στην Eurobank και μέσα από πλειστηριασμό έχει περάσει σε ένα ζευγάρι Αγγλων κομμωτών.

Και το καλοκαίρι του 2017 η περιβόητη κατοικία του στη Φιλοθέη, ένα σπίτι που είχε χαρακτηριστεί ως από τα πλέον «σικάτα» της Αθήνας, πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, μετόχου και πρώην αντιπροέδρου της Jumbo έναντι του ποσού των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαευαγγέλου ύστερα από σκληρά παζάρια με την Eurobank έριξε την τιμή στα 4,7εκατ ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τη βίλα που βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων και έχει συνολική επιφάνεια 1.242,23 τ.μ.

Ο ίδιος –όπως έχει πει σε δηλώσεις του- τα χρέη της εταιρείας ΙΜΑΚΟ ήταν 6,5 εκατ. ευρώ και φέρεται να έχουν εξοφληθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους…

Σήμερα επρόκειτο να βγουν στο σφυρί δύο αγροί. Συνολικού εμβαδού πάνω από 12 στρέμματα.

Ένας αγρός, έκτασης 6.125 τ.μ., βρίσκεται στη θέση ΧΟΥΛΑΚΙΑ- ΆΝΕΡΟΥΣΚΑ [ή ΑΝΕΡΟΥΣΙΚΑ] του Δήμου Μυκονίων και υπάρχει η δήλωση ότι σύμφωνα τον ν. 651/1977 ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ισχύουν. Και η μία πλευρά του έχει σύνορο «απόκρημνη βραχώδη ακτή.

Το ως άνω ακίνητο περιήλθε στον καθ’ ου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή δυνάμει του υπ’ αριθμό 3251/15.04.1998.

Το δεύτερο ακίνητο είναι επίσης «αγρός έκτασης κατά τον τίτλο κτήσης 6.017 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη θέση ΧΟΥΛΑΚΙΑ ΑΝΕΡΟΥΣΚΑ ή ΑΝΕΡΟΥΣΙΚΑ της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μυκονίων και το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ισχύουν. Το ανωτέρω ακίνητο συνορεύει με αγροτική οδό καθώς και με «απόκρημνη βραχώδη ακτή».

Το ως άνω ακίνητο περιήλθε στον καθ’ ου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή δυνάμει του υπ’ αριθμό 3654/09.10.199

Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς είναι η αγοραία /εμπορική αξία αυτών, δηλαδή για το πρώτο ακίνητο 46.795 ευρώ και για το 2ο ακίνητο 45.970 ευρώ.

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση από την Eurobank είναι 50.000 ευρώ (το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης,με τη νόμιμη ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος και την μνεία ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων ΒΑΡΗ (στο κτηματολογικό φύλλο Μυκόνου)

Και τα δύο ακίνητα έχουν προσημείωση 1 εκατ. ευρώ υπέρ της Eurobank και 200.000 ευρώ υπερ της FBB, της τράπεζας που σήμερα βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ