ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Επιχείρηση για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στην εκπαίδευση

0

Την πρόταση να μπορούν οι δήμοι να καταρτίσουν τοπικά ρυμοτομικά σχέδια καταθέτει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σε μια προσπάθεια να μπορέσει ο δήμος να αμβλύνει το στεγαστικό πρόβλημα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ασφυκτικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Το δημοτικό σύστημα του Ρεθύμνου διατίθεται να προχωρήσει σε ανέγερση ξενώνων, όπως και νέων υποδομών για το ΕΛΜΕΠΑ, όπως άλλωστε διαχρονικά έχει στηριχθεί η Tριτοβάθμια Eκπαίδευση από τους Ρεθυμνιώτες.

Παράλληλα, προχωρά ο σχεδιασμός για πειραματικά σχολεία και μουσικό σχολείο στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου δίπλα στον οικισμό του Γάλλου, ώστε και οι φοιτητές να μπορούν ευκολότερα να ερευνούν την εκπαιδευτική κοινότητα και να εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα ακαδημαϊκά πρότυπα στην παιδεία. Οι μελέτες επικαιροποιούνται με πόρους της περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, αναφορικά με τις σχολικές εγκαταστάσεις στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, θα επαναχτιστούν εκ βάθρων, αφού πρώτα κατεδαφιστούν, καθώς κρίνονται ακατάλληλες, ενώ παράλληλα, κλιμακώνονται οι διεργασίες για νέα σχολεία σε Άδελε και Ρουσσοσπίτι και με στόχο να αποκεντρώνεται η εκπαίδευση και οι υποδομές της από την πόλη που ασφυκτιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ