ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: πολλές οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών

0

Το πρώτο κουδούνι βρήκε άπαντες τους μαθητές στην τάξη αλλά δεν συνέβη το αντίστοιχο και για το σύνολο των απαιτούμενων εκπαιδευτικών. Μάλιστα, το νηπιαγωγείο Απλαδιανών Μυλοποτάμου, ήταν το μόνο σχολείο που το πρωί οι μαθητές βρήκαν την πόρτα κλειστή. Ωστόσο, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Διευθύντρια κ. Μαντά, διευκρίνισε πως τοποθετήθηκε νηπιαγωγός, η οποία θα ανοίξει την Πέμπτη το πρωί το νηπιαγωγείο Απλαδιανών.

Στο μεταξύ οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε κενές θέσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεση μας η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το πρωί της Πέμπτης αναμένεται τα κενά να έχουν μειωθεί. Για να καλυφθούν, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να στείλει στο Ρέθυμνο ακόμα 15 δασκάλους γενικών μαθημάτων και αντίστοιχα 12 νηπιαγωγούς. Στο μεταξύ, θα χρειαστούν ακόμα 4 δάσκαλοι αγγλικών, 10 εικαστικών, 3 μουσικοί, 5 πληροφορικής, 6 θεατρικής παιδείας, 5 γυμναστές, 1 γερμανικών και 1 γαλλικών.

Σε ό,τι αφορά τις τάξεις υποδοχής ίδρυσαν μόλις 4 τμήματα ενώ χρειάζονται ακόμα τουλάχιστον 8 ενώ στην ειδική αγωγή αύριο το πρωί θα συνεχίσουν να υφίστανται 5 κενές θέσεις δασκάλων και 1 νηπιαγωγού. Το μεγαλύτερο ζήτημα συνεχίζει να είναι η παράλληλη στήριξη, όπου υπάρχουν 109 κενά δασκάλων και 9 νηπιαγωγών.

Στην Β/θμια Εκπαίδευση ήρθαν σήμερα Τετάρτη άλλοι 74 καθηγητές γενικών μαθημάτων. Ωστόσο για να καλυφθούν τα κενά σε ολόκληρο το νομό, χρειάζονται άλλοι 110 εκπαιδευτικοί! Αντίστοιχα στην παράλληλη στήριξη, τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης, έχουν ανάγκη από την τοποθέτηση άλλων 23 καθηγητών.

Αυτή είναι η κατάσταση στο Ρέθυμνο με το πρώτο σχολικό κουδούνι και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ζητούν άμεσα την β' φάση τοποθέτησης των εκπαιδευτικών που χρειάζεται για να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία του νομού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ