ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Συγκρότηση Επιτροπής για την αντιμετώπιση της χρήσης αλκοόλ και εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανηλίκους»

0

Είναι γνωστό ότι το Ρέθυμνο κρατά τα σκήπτρα, σε πανελλαδικό ίσως επίπεδο, στη χρήση αλκοόλ σε ανηλίκους, όπως άλλωστε έχουν καταδείξει και σύγχρονες έρευνες. Από τη μια το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι τη χειμερινή περίοδο και από την άλλη τα πανηγύρια του καλοκαιριού, που λειτουργούν τις περισσότερες φορές χωρίς έλεγχο και κανόνες, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως στους ανηλίκους. Σε αυτό συντείνει και η λάθος εννοούμενη «κρητική λεβεντιά» που στοιχείο της δείχνει να είναι και η  αλόγιστη χρήση αλκοόλ.

Ήδη ο Δήμος Αγ. Βασιλείου πρωτοστατεί με δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση και το τελευταίο διάστημα και το ΕΒΕ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, δείχνει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει έξαρση της χρήσης ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών σε νέους ανθρώπους του Δήμου μας και δυστυχώς και ανηλίκους.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη τη συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνου που στόχος της να είναι η αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων.

Για τα μέλη της Επιτροπής, που θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελείται από αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων, θα πρέπει να γίνει ενδελεχής διαβούλευση, ώστε σύντομα να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την Παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις»

Ο Επικεφαλής

Θεόδωρος Νίνος

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βάμβουκας Μιχαήλ

Γαλερός Βασίλειος

Δερεδάκης Νικόλαος

Κρεβατσούλης Εμμανουήλ

Λελεδάκης Ιωάννης

Μαρινάκη Παρασκευή

Μποτονάκης Μποτόνης

Στεφανάκης Πέτρος

Τσιχλάκη Ειρήνη

Φανουργάκης Γεώργιος

Φουρφουλάκης Εμμανουήλ

Χαμογεωργάκης Θεμιστοκλής

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ