ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι θα δούμε φέτος από τον Θεατρικό Περίπλου

0

Το Καλοκαίρι πέρασε και η ομάδα του Θεατρικού Περίπλου έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για τις παραστάσεις που θα παρουσιάσει τη χρονιά που μας έρχεται, μπαίνοντας στην 32η χρονιά της αδιάκοπης θεατρικής  παραγωγής της στην πόλη του Ρεθύμνου.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

  • Κάθε χρονιά ξεκινά με τις εγγραφές του Α’ Έτους οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν, έπειτα από την παράταση που δόθηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στο www.theatrikosperiplous.gr. To Σχολείο Θεάτρου αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του Θεατρικού Περίπλου και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 με διευθύντρια την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ. Προσφέρει στους εκπαιδευόμενους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, που περιέχει όλα τα μαθήματα τα οποία είναι απαραίτητα για να αποκτήσει κανείς τα εφόδια που χρειάζονται για ανέβει σε μια θεατρική σκηνή. Και όλα αυτά μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές με κοινούς στόχους και αγάπη για την πολυδιάστατη τέχνη του θεάτρου. (Διδάσκονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Δημιουργία ενός ρόλου, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Σκηνική Αντίληψη, Σωματική Έκφραση, Κίνηση – Χορός, Ιστορία Θεάτρου – Δραματολογία, Ποίηση, Γλώσσα του Σώματος)

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ «ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ» - Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Γ’ ΕΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Τον Οκτώβριο θα παιχτεί ξανά η παράσταση «Τρεις Αδελφές», η οποία δημιουργήθηκε από το Γ’ Έτος του Σχολείου Θεάτρου έπειτα από τη μελέτη που προηγήθηκε τη χρονιά που πέρασε πάνω στον Ρεαλισμό και στο έργο του συγγραφέα Άντον Τσέχοφ. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 κάτω από την καθοδήγηση της Μαρίας Καντιφέ, στα πλαίσια των εξετάσεων του Σχολείου Θεάτρου, συζητήθηκε και μας ζητήθηκε από εσάς η επανάληψή της! Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν ή όσοι θα ήθελαν να την ξαναδούν θα έχουν αυτή την ευκαιρία πολύ σύντομα!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ – «ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ» 

  • Για αυτά τα Χριστούγεννα ο Θεατρικός Περίπλους, πιστός στο εορταστικό ποιοτικό θεατρικό ραντεβού του, που έχει γίνει θεσμός και ενώνει μικρούς και μεγάλους, προτείνει ένα έργο για όλη την οικογένεια!!! Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του γνωστού σε όλους μας Μολιέρου! Μέσα στον αγαπημένο, ζεστό, φιλόξενο χώρο του Θεατρικού Περίπλου, σε σκηνοθεσία του μοναδικού στη δουλειά του Θωμά Καντιφέ, ο «Γιατρός με το στανιό» θα σας περιμένει όλους! (Δεκέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020)

«ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ» – ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΑΤΕΣ

  • Για τους πιο μικρούς του φίλους ο Θεατρικός Περίπλους ετοιμάζει μια μαγική παράσταση βασισμένη στο γνωστό παραμύθι «Ο μολυβένιος στρατιώτης». Η σκηνή του Θεατρικού Περίπλου θα μεταμορφωθεί, οι μυρωδιές των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσουν το χώρο και η αγαπημένη μας παιδική ιστορία θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας... (Δεκέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020)

«ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»

  • Την Άνοιξη του 2020 ο Θεατρικός Περίπλους θα έχει τη χαρά να παρουσιάσει το έργο «Δασκαλογιάννης» και να ξεκινήσει τη συνεργασία του με έναν σπουδαίο ηθοποιό, το  Δημήτρη Καραβιώτη, του οποίου την ερμηνεία απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε  το Καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην παράσταση «Οιδίποδας Τύραννος». Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο τραγούδι του μεγάλου Σφακιανού επαναστάτη, με ένα κείμενο ειδικά διασκευασμένο για τη σκηνή από τον ίδιο τον ηθοποιό. Γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας θα ζωντανέψουν και σε συνδυασμό με την παράδοση και τη μουσική, προβάλλοντας τον άνθρωπο πίσω από τον ήρωα, θα δημιουργήσουν μια υπέροχη παράσταση που, σε συνδυασμό με την πολλά υποσχόμενη ερμηνεία του Δ. Καραβιώτη, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.   (Άνοιξη 2020)

 

 «Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ», του Γιάννη Ρίτσου

  • Με πολλή συγκίνηση ο Θεατρικός Περίπλους έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει μια παράσταση που αποτελεί όνειρο χρόνων. Έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη και τη συμπαράσταση της Έρης Ρίτσου, κόρης του μεγάλου Έλληνα ποιητή, η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ θα μας ταξιδέψει μέσα στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά κείμενα του Γιάννη Ρίτσου. «Είναι ένας σκηνικός μονόλογος, μια «εκ βαθέων» εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα.»

... ένα ανοιξιάτικο βράδυ... σε ένα μεγάλο δωμάτιο παλιού σπιτιού... (σύντομα νεότερα)

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις παραστάσεις του Θεατρικού Περίπλου στο www.theatrikosperiplous.gr καθώς και μέσα από τη σελίδα της ομάδας στο Facebook.  Στο παραπάνω πρόγραμμα υπάρχει πιθανότητα να γίνουν προσθήκες ή αλλαγές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ