ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι ξέρουμε για το νέο Android 10 που κυκλοφόρησε μόλις

0

Έπειτα από μήνες και μήνες σε δοκιμαστικές εκδόσεις και φήμες με το τσουβάλι, η Google έριξε στην αγορά την τελική εκδοχή του Android 10 στις 3 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μόνο στα δικά της Pixel phones ακόμα, όλοι ελπίζουν πως αυτή τη φορά το νέο mobile λειτουργικό θα καταφτάσει και στα άλλα κινητά γρηγορότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Κάτι που υποσχέθηκε και η ίδια η Google.

Την ώρα που όλοι συζητούν το νέο σύστημα χειρονομιών (gestures), οι επικεφαλίδες που προκύπτουν μέχρι στιγμής αφορούν στα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας και ιδιωτικότητας, ένα νέο Focus Mode για την απενεργοποίηση ενοχλητικών εφαρμογών, απλούστερο χειρισμό των ειδοποιήσεων, καλύτερα ενσωματωμένες υπηρεσίες και ολοκαίνουριο Dark Theme.

Ένα από τα σημαντικότερα update του συστήματος θα είναι ορατό σε όλους: είναι το Project Mainline, το οποίο θα επιτρέπει στην Google να φτάνει κατευθείαν στο κοινό της με βελτιώσεις ασφαλείας (μέσω Play Store), αντί να περιμένει τους κατασκευαστές και τους παρόχους να το κάνουν.

Για την ώρα πάντως δεν θα είναι διαθέσιμα όλα τα χαρακτηριστικά, όπως το Focus Mode, το οποίο κυκλοφορεί σε δοκιμαστικό στάδιο. Όπως και το πολυαναμενόμενο Live Caption, που θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο και ήχο σε πραγματικό χρόνο, αλλά δεν θα βγει παρά αργότερα μέσα στο 2019.

Όσο για το νέο Dark Theme, η Google υποσχέθηκε πως όλες οι υπηρεσίες της θα το υποστηρίζουν, μόνο που δεν κατάφεραν όλοι (όπως το Gmail, για παράδειγμα) να ανταποκριθούν στις προθεσμίες.

Αν πρέπει να το πούμε, είναι το gesture system αυτό που για την ώρα μονοπωλεί το ενδιαφέρον, κάνοντας τα Android phones να δουλεύουν σαν το iPhone. Παραμένει σε έκδοση beta και μένει να δούμε πώς θα κινηθεί.

Και βέβαια το 10άρι είναι το πρώτο Android που δεν έχει όνομα γλυκού…

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ