ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τι συνέβη με το F16 που έκανε συνεχείς πτήσεις πάνω από τα Χανιά

0

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να πετάξει πάνω από τα Χανιά πολεμικό F16.

Όμως σήμερα το πρωί, στον χανιώτικο ουρανό πολεμικό αεροσκάφος F16 πραγματοποίησε συνεχείς χαμηλές πτήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις κάνοντας και κατακόρυφες κινήσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέαμα προκάλεσε την απορία πολλών πολιτών οι οποίοι επικοινώνησαν με το flashnews.gr για να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί και έγιναν τόσες πολλές και συνεχείς πτήσεις του F16 μέσα σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το Flashnews.gr από την 115 Π.Μ. οι πτήσεις αυτές ήταν μέρος της εκπαίδευσης και εξάσκησης που κάνουν οι πιλότοι της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» προκειμένου να εκπαιδευτούν για επικείμενες αποστολές και επιδείξεις.

Η Ομάδας "Ζευς" της 115 Π.Μ. που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε διεθνείς επιδείξεις, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ