ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Creta Farm: Αποδέχεται την πρόταση για ενεχυρίαση μετοχών ο Εμ.Δομαζάκις

0

Ένα ακόμη βήμα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να προχωρήσει η ενδιάμεση χρηματοδότηση έκανε η διοίκηση της Creta Farms.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, Εμμανουήλ Δομαζάκις απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή προς τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, έτσι ώστε η διαδικασία εύρεσης επενδυτή για την εταιρεία, όπως αυτή προβλέπεται μέσω της «Standstill/MoU» που υπεγράφη στις 22/7/2019, να ολοκληρωθεί, με την εταιρεία εν λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Creta Farms και προσωπικά ο Εμμανουήλ Δομαζάκις αποδέχονται μία σειρά αιτημάτων των τραπεζών, διευκολύνοντας στο βαθμό που τους αναλογεί την επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας.

Αναλυτικότερα ο Εμμανουήλ Δομαζάκις:

- Αποδέχεται τη νέα ενεχυρίαση μετοχών, υπό τον όρο ότι τα δικαιώματα ψήφου των έως σήμερα μη ενεχυριασμένων μετοχών θα ασκηθούν μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εντοπισθούν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή, ώστε μέσω της ενάσκησης του δικαιώματος ψήφου, τα εν λόγω εμπόδια να αρθούν και να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα αφορά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της

- Συμφωνεί να ανήκει στους Πιστωτές η ενάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από το σύνολο των ήδη ενεχυριασθεισών μετοχών της εταιρείας

- Δεσμεύεται για την παροχή έγγραφης δέσμευσης προς τους Πιστωτές ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε ενεχυρίαση των εν λόγω σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τρίτο μέρος (negative pledge)

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Creta Farms επισημαίνουν πως μετά την παραπάνω κίνηση του Μάνου Δομαζάκη θα πρέπει οι πιστρώτριες τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση περίπου 4 εκατ. ευρώ που κρίνονται απαραίτητα, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία και να αποκατασταθούν τα προβλήματα των ελλείψεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, έως ότου τελεσφορήσει η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή. Διαδικασία που έχει αναλάβει η ΕΥ, με χρονικό ορίζοντα την 31η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στα αιτήματα των τραπεζών εμφανίζεται και ο έτερος βασικός μέτοχος της Creta Farms, Τάκης Δομαζάκης, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι επίσημο. Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πως ακριβώς θα αντιδράσουν οι τράπεζες, οι οποίες μέχρι πρότινος δήλωναν πως δεν αποδέχονται τίποτα λίγοτερο από την πλήρη ενεχυρίαση του συνόλου των μετοχών και των δυο βασικών μετόχων

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ