ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Creta Farms: Παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

0

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών για την αλλαντοβιομηχανία. Νέοι ενδιαφερόμενοι. Εντός πλαισίου το χρονοδιάγραμμα για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106.

Για την ερχόμενη Παρασκευή μετατίθεται η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την Creta Farm ΚΡΕΤΑ 0,00%.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της εισηγμένης είχε ορίσει για σήμερα την καταληκτική ημερομηνία προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των επτά ενδιαφερόμενων επενδυτών -τον αριθμό των οποίων έχει προσδιορίσει με επίσημη ανακοίνωσή της η Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%-, δυνητικό ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και άλλα επενδυτικά σχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωση για τα δεδομένα της υπό αναδιάρθρωση εταιρείας έχει λάβει και η εταιρεία Optima, συμφερόντων του Στέφανου Παντελιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Optima δεν έχει καταλήξει στο αν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά, στάση που κατ’ αναλογία τηρούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, γεγονός που τυπικώς αλλά και ουσιαστικώς έπαιξε ρόλο στην απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών.

Παρά τη μικρή καθυστέρηση, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού δεν ανατρέπεται. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί η ΕΥ, προβλέπεται η κατάθεση αίτησης έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι βασικές πιστώτριες τράπεζες ήδη έχουν λάβει την υπόσχεση ενεχυρίασης των μετοχών που κατέχουν οι αδελφοί Δομαζάκη -προκειμένου να παράσχουν ενδιάμεση χρηματοδότηση-, αλλά και να προχωρήσει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106.

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η οποία κατέχει το 24% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (μόνο το 12% έχει δικαίωμα ψήφου) ως εξασφάλιση για παλαιό δάνειο προς την εταιρεία, συντάσσεται πλήρως με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm ΚΡΕΤΑ 0,00%.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ