ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Oι δύο μαθητές στη Γαύδο θα μαθαίνουν Αγγλικά και Πληροφορική με διαδραστικά μέσα

0

Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε τα απαραίτητα μηχανήματα στο σχολείο για να μπορούν οι νεαροί μαθητές να κάνουν Αγγλικά, αλλά και Πληροφορική από απόσταση

Τηλεδιάσκεψη με το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την εγκατάσταση των μηχανημάτων που δώρισε η Περιφέρεια Κρήτης για να γίνονται διαδραστικά μαθήματα στο σχολείο.

Στη Γαύδο ήταν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Γιάννης Παρασύρης με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανόλη Μηλιαράκη και τον υπεύθυνο Πληροφορικής (ΠΛΗΝΕΤ), Κώστα Βερονίκη, οι οποίοι συνάντησαν στο Σχολείο τη Δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, τη δασκάλα του σχολείου, Μαρία Δανά, την οικογένεια Λουγιάκη, της οποίας τα δύο παιδιά φοιτούν στο σχολείο, αλλά και τον ιερέα του νησιού, πατέρα Εμμανουήλ Μπικογιαννάκη, που τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Παρόντες ήταν τόσο ο αστυνομικός του νησιού, Γιάννης Κουμουδέλης όσο και ο πυροσβέστης Μύρωνας Στρατάκης, μαζί με ακρίτες κατοίκους του νησιού.

«Ήθελα να είμαι κοντά σας, αλλά θα το κάνω σύντομα. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε ό,τι χρειαστείτε, θα βοηθήσουμε», είπε ο Περιφερειάρχης στη συνομιλία που είχε με εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς που ευχαρίστησαν για την προσφορά των μηχανημάτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε τα απαραίτητα μηχανήματα στο σχολείο για να μπορούν οι νεαροί μαθητές να κάνουν Αγγλικά, αλλά και Πληροφορική από απόσταση, σε μια προσπάθεια οι δύο μαθητές τού πιο απομακρυσμένου και πιο μικρού σχολείου της Κρήτης να έχουν ίση πρόσβαση στη μάθηση.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου είναι το μικρότερο σχολείο της Κρήτης και το νοτιότερο της Ευρώπης με μόλις δύο μαθητές και ο διαδραστικός προτζέκτορας, οι υπολογιστές και ο λοιπός τεχνικός εξοπλισμός θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθηγητές να διδάσκουν τα παιδιά από τα Χανιά με αμφίδρομο τρόπο, διορθώνοντας ζωντανά τα λάθη, όπως όταν ο δάσκαλος βρίσκεται στην τάξη.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ