ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

"Αλλαγή στον Μυλοπόταμο"

0

Συνεδρίασε χθες 30/9/ στο Δημαρχείο Μυλοποτάμου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυλοποτάμου, με τη νέα της σύνθεση  στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής ομάδας «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο» Γιώργος Παπακωνσταντής.

Συζητήθηκαν συνολικά 25 θέματα, μεταξύ των οποίων η εισήγηση της πρότασης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του δήμου, ο καθορισμός των όρων κι η εγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια ανταλλακτικών και της συντήρησης-επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου, καθώς και η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού για την προμήθεια και συντήρηση μονάδας αφαλάτωσης. Επίσης συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, όπως οι εγκρίσεις των 2ων πρακτικών των δικαιολογητικών αναδόχων έργων σε εξέλιξη.

Ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ο Κος Παπακωνσταντής καταψήφισε την εισήγηση του σχεδίου προϋπολγισμού, αναφέροντας ότι είναι ένας προϋπολογισμός ρουτίνας και απουσιάζουν αναπτυξιακές προοπτικές, ενώ επιφυλάχθηκε για αναλυτική τοποθέτηση επί του σχεδίου κατά την εισαγωγή του στο δημοτικό συμβούλιο. Καταψήφισε επίσης την πρόταση για τη σύμβαση προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευών οχημάτων  του δήμου, θεωρώντας ότι ανεξαρτήτως προβλεπόμενου ποσού δεν είναι πλήρης σε σχέση με τη διασφάλιση διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου χρήματος. Κατά τη συζήτηση της εγκρισης των 2ων πρακτικών ελέγχου δικαιολογητικών έργων σε εξέλιξη, επισημάνθηκε από τον Κο Παπακωνσταντή η ανάγκη πλήρους περιγραφής των προς εκτέλεση έργων, λαμβάνοντας αφορμή από τον τίτλο εγκεκριμένου έργου με τίτλο «Κατασκευή στηθαίου ασφαλείας -Τσιμεντοστρώσεις-διαγράμμιση οδικού δικτύου περιφέρειας δήμου Μυλοποτάμου».

Σε ότι αφορά την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, για το οποίο επίσης συζητήθηκε η έγκριση του 2ου Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών για την επιλογή αναδόχου, υπερψηφίστηκε κατ εξαίρεση για λόγους αρχής εφόσον σχετίζεται με υποδομές παιδείας. Υπερψηφίστηκε επίσης η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των παιδικών σταθμών Περάματος και Ζωνιανών.

Τέλος, ο Κος Παπακωνσταντής ζήτησε οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής να γίνονται σε άλλο χώρο και όχι στο γραφείο του δημνάρχου, δεδομένου ότι είναι ανοικτές και να μπορούν  να τις παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν, ενώ ζητήθηκε επίσης η εγκατάσταση wi fi  στο χώρο του δημαρχείου με δυνατότητα Live Streaming των συνεδριάσεων των επιτροπών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ