ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Σκορδίλη σε σχόλιο για το δρόμο Αγία Τριάδα -Χάρκια

0

Με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση του τέως Δντή Τ.Ε. της πρώην Νομαρχίας κ. Τζανουδάκη σχετικά με το δρόμο Αγία Τριάδα - Χάρκια, θα ήθελα να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη για τα εξής:

Οι σοβαρές φθορές που πράγματι υφίστανται στο συγκεκριμένο δρόμο, προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Ρέθυμνο τον π. Φεβρουάριο. Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Τεχνική του Υπηρεσία γνωρίζει με ακρίβεια τόσο την έκταση των φθορών όσο και το κόστος αποκατάστασής τους αφού αυτές καταγράφησαν εγκαίρως από την αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε γι’ αυτό το σκοπό αμέσως μετά τη θεομηνία κι επιβεβαιώθηκαν από το κλιμάκιο του Υπουργείου που έκανε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα τα σημεία που χρήζουν άμεσης κι εκτεταμένης τεχνικής παρέμβασης στο δρόμο που υποδεικνύει ο συντάκτης είναι 4 και όχι 3.

Όπως ίσως γνωρίζει ο κ. Τζανουδάκης, λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας του σε τεχνικά θέματα, το υψηλό κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, θα καλυφθεί από την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες μας, στο Δήμο Ρεθύμνης δεν έχει ακόμη καταβληθεί το εγκεκριμένο ποσό, .

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δρόμου, δεν οφείλεται σε αμέλεια του Δήμου Ρεθύμνης ή έλλειψη ενδιαφέροντος ή ακόμη και απουσία πολιτικής βούλησης. Είναι πολύ συγκεκριμένη η διαδικασία εκτέλεσης και χρηματοδότησης όλων των έργων που αφορούν ζημιές από φυσικές καταστροφές, από την οποία δεν μπορούμε να αποκλίνουμε.

Ευκαιρίας δοθείσης, επιτρέψτε μου να ενημερώσω τον κ. Τζανουδάκη αλλά και τους συμπολίτες ότι τόσο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι όσο και οι Πρόεδροι των Οικισμών είναι ενήμεροι για τα σοβαρά θέματα που αφορούν την περιοχή τους. Και είναι πάντοτε διαθέσιμοι. Χρήσιμο θα ήταν λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται στους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής τους για να ενημερωθούν για τις ενέργειες, τον προγραμματισμό, την εξέλιξη ή και να προωθήσουν, με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμό στην ιεράρχηση των αναγκών, τα θέματα που τους αφορούν κι ενδιαφέρουν. Η χρήση των ΜΜΕ για την άσκηση πιέσεων ή τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν είναι ούτε ωφέλιμη ούτε αποτελεσματική.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ