ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αναγνώριση πτυχίων από κολέγια: Νέα όργανα θα εξετάζουν την επαγγελματική ισοδυναμία

0

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αποφοίτων στα κολέγια για το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων τους -φοιτούν κατά μέσο όρο περίπου 18.000 σπουδαστές- θα επιχειρήσει να βάλει με νομοθετική ρύθμιση η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή της στον Real FM η Νίκη Κεραμέως, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, «περνάμε τώρα διάταξη -θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα- που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η διάταξη που βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη δημιουργία νέων οργάνων αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας που θα προχωρούν ταχύτερα τις διαδικασίες. Άλλωστε, εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις από παλαιότερους υποψηφίους που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους.

Μέσα από τη νέα διαδικασία, οι απόφοιτοι των κολεγίων θα μπορούν να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ όσον αφορά τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, θα συνεχίσει να ζητείται ακαδημαϊκή ισοδυναμία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ