ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Λωζάνη είναι το λιγότερο που μπορούμε να αποδεχτούμε

0

«Εδώ και 17 χρόνια δεν έχουμε καθίσει, ούτε θα καθίσουμε στο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο φόρουμ της αγγλόφωνης κρατικής τηλεόρασης TRT World και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Συρία και τη στάση της Τουρκίας.

«Αυτή η γεωγραφία είναι ακόμα στο επίκεντρο καβγάδων. Αναπόφευκτα, η χώρα μας βρίσκεται πάντα στην ημερήσια διάταξη. Ως εκ τούτου, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Η συνθήκη της Λωζάνης αποτέλεσε το ελάχιστο όριο που θα αποδεχόμασταν.

Αποκαλύφθηκε ότι τα κράτη που δημιουργήθηκαν σε ένα τραπέζι, δεν θα ήταν ποτέ πραγματικά κράτη.

Η διαφορά της Τουρκίας σε σχέση με άλλα κράτη της Τουρκίας είναι αυτή εδώ. Είμαστε το έθνος που έχει πληρώσει το καθετί και συνεχίζει να πληρώνει. Οι εξελίξεις στη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ενδεικτικές των λανθασμένων υπολογισμών.

Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη καμίας χώρας, ούτε τις ελευθερίες των κοινωνιών τους. Αυτό όλοι να το ξέρουν. Ο καθένας στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αφρική μπορεί να έχει διαφορετικές προθέσεις, αλλά είμαστε εκεί για τους αδελφούς μας. Χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, θα συνεχίσουμε να καλούμε τον τρομοκράτη τρομοκράτη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Εδώ και 17 χρόνια δεν έχουμε καθίσει, ούτε θα καθίσουμε στο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις. Με τρομοκράτες στο τραπέζι δεν καθίσαμε και δεν θα κάτσουμε. Άλλοι μπορούν να καθίσουν, δεν είναι δική μας δουλειά».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ