ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση Anuga 2019 στη Γερμανία

0

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019,  στην Κολωνία της Γερμανίας με μεγάλη ανταπόκριση και θετικά σχόλια από τους χιλιάδες επισκέπτες. Η ANUGA όπως είναι γνωστό, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας. Στην έκθεση φέτος,  συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 150.000.

Από την Κρήτη 19 επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο που δημιούργησε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν την εξαιρετική ποιότητα από κρητικό ελαιόλαδο & ελιές, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μέλι, παξιμάδια, ρακή, προϊόντα ζύμης και παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, φρέσκους χυμούς και εμφιαλωμένο νερό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης ενώ συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Λουΐζος Κόλλιας.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια. Σε δήλωσή του ο κ. Χνάρης επισημαίνει πως «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας. Τα προϊόντα μας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές, που να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την μοναδικότητά τους. Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει έμπρακτα το τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειες μας, συγκλίνουν στην υλοποίηση του στόχου αυτού».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας Α΄ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Φρίντα Γεωργίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρώπη και την Ελλάδα “The European Food Masters – Taste the Authentic”, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στήριξε την παρουσία των επιχειρηματιών στη Διεθνή Έκθεση με στόχο την προβολή και προώθηση των Βιολογικών, ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων τους.

Επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος "The European Food MA" της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ, πραγματοποιήθηκε παράλληλα επιχειρηματική αποστολή στο χώρο του Προξενείου. Συγκεκριμένα 29 επιχειρήσεις του νησιού πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό B2B συναντήσεων με 25 αγοραστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Γερμανική αγορά. Εισαγωγείς τροφίμων, επιχειρηματίες χονδρικής πωλήσεις  και εκπρόσωποι μεγάλης αλυσίδας Σούπερ - μάρκετ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν γαστριμαργικές δημιουργίες, που παρασκευάστηκαν με βιολογικά , ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα. Τους δόθηκε η δυνατότητα να γευτούν, μέσα από τις κρητικές συνταγές την υψηλή ποιότητα τους και τη γευστική υπεροχή των προϊόντων αυτών.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Ντίσελντορφ Thomas Geisel, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος, ο Dr. Agnes-Marie Strack-Zimmern, βουλευτής Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες. Παραβρέθηκαν ακόμη οι επικεφαλής των Προξενικών Αρχών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, μεταξύ των οποίων οι  Γενικοί Πρόξενοι ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισπανίας, Σερβίας, Μαρόκου, και οι Επίτιμοι Πρόξενοι Ισλανδίας, Πακιστάν και Αγκόλας,  καθώς και μεγάλος αριθμός Γερμανών επιχειρηματιών. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι κυρίες Μάνια Μυλωνάκη και Ελένη Μαλανδράκη, στελέχη της Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ