ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung σταματά την παραγωγή smartphones στην Κίνα

0

Η Samsung όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphones, διατηρούσε μια παρουσία στην Κίνα όπου κατασκεύαζε μεγάλη ποσότητα τηλεφώνων. Τώρα κλείνει και το τελευταίο της εργοστάσιο στην επαρχία Huizhou. Και ενώ δεν πρόσφερε κάποια επίσημη εξήγηση για αυτήν την κίνηση, αναλυτές προσφέρουν αρκετούς λόγους.

Καταρχάς η Samsung παρόλο που είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο, έχει πολύ αδύναμη παρουσία στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τα τηλέφωνά της αποτελούν μόλις το 1% της κινεζικής αγοράς. Φαίνεται να παλεύει ανάμεσα σε πελάτες budget τηλεφώνων οι οποίοι προτιμούν φθηνότερες λύσεις Κινέζων κατασκευαστών και πελατών high-end τηλεφώνων οι οποίοι προτιμούν Apple ή Huawei συσκευές.

Επιπλέον, τα εργατικά κόστη στην Κίνα ανεβαίνουν σταθερά, ενώ η διεθνής οικονομική ύφεση δε βοήθησε τις πωλήσεις. Η Samsung θα συνεχίσει να πουλάει τηλέφωνα στην Κίνα, αλλά θα μεταφέρει τις παραγωγικές της δραστηριότητες smartphone σε άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχει μεταφέρει την παραγωγή της σε χώρες με μικρότερο κόστος, όπως η Ινδία και το Βιετνάμ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ