ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κατά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι γιατροί ΕΣΥ του Ρεθύμνου

0

Την αντίδραση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίες, όπως αναφέρεται "ανοίγουν τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση του Συστήματος".

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Ηλίας Σαμιώτης, τονίζει

"Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πανελληνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 16 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη λειτουργία του ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ιατρική εκπαίδευση και την αξιολόγηση των γιατρών. Ξεκινώντας από τη μετατροπή των νοσοκομείων από νομικά πρόσωπα δημοσίου σε ιδιωτικού δικαίου, τη συγχώνευση κλινικών και νοσοκομείων και καταλήγοντας στις συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς που θα χειρουργούν και θα νοσηλεύουν τους ασθενείς τους στα δημόσια νοσοκομεία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «στρώνει» το έδαφος για τις αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προλειαινεται άριστα από τον ΠΙΣ. Αυτές οι προθέσεις της κυβέρνησης εξηγούν την «κωλυσιεργία» στην προκηρυξη των μόνιμων θέσεων των γιατρών, την μη ανανέωση των επικουρικών και την αναπομπή του διορισμού 208 γιατρών για τα τμήματα επειγόντων περιστατικων που είχαν ήδη κριθεί και ήταν έτοιμοι να διοριστούν. Δεν πρόκειται για γραφειοκρατικό ζήτημα όπως παρουσιάζεται, αλλά για πολιτικό σχεδιο που έχει στόχο την επιχειρηματικοποίηση της δημόσιας υγείας, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, και τελικά την κατάρρευση της καθολικής δωρεάν δημόσιας υγείας αγαθό που πάντα θα αποτελεί το δικό μας πρόταγμα".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ