ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Κλείδωσε» η κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη

0

Με το σύνθημα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» και μια τριήμερη παγκρήτια περιοδεία (από το ένα άκρο του νησιού μέχρι το άλλο), ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται μέσα στον Οκτώβριο στην Κρήτη, θέλοντας να στείλει από εδώ το σύνθημα για γενική αντεπίθεση-ανασυγκρότηση του κόμματος σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο...

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα της καθόδου του πρώην πρωθυπουργού. Θεωρείται ωστόσο δεδομένη η επίσκεψη και οι επαφές και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών του νησιού, όπως και η πραγματοποίηση κεντρικής ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης και ομιλίας στο Ηράκλειο...

Όπως έχουμε γράψει, δεδομένη ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη μέσα στον Οκτώβριο, καθώς ο σχεδιασμός στην Κουμουνδούρου θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά από την Πάτρα και την Κρήτη ένα πανελλαδικό μπαράζ εξορμήσεων και περιοδειών ανά τη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κόμματος και των εγγραφών νέων μελών...

Όπως είναι φυσικό, η επικείμενη κάθοδος Τσίπρα έχει σημάνει έντονο αναβρασμό στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη Τσίπρα έρχεται σε συνέχεια τής προ ημερών καθόδου εδώ των πρώην υπουργών και νυν τομεαρχών Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη και Παύλου Πολάκη, ενώ, όπως φαίνεται, «κλείδωσαν» οριστικά οι ημερομηνίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται επί κρητικού εδάφους τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη 23 του μήνα, κλείνοντας την τριήμερη αυτή περιοδεία με κεντρική ομιλία στο Ηράκλειο. Όπως είναι φυσικό, η επικείμενη κάθοδος Τσίπρα έχει σημάνει έντονο αναβρασμό στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα για τις αναγκαίες προετοιμασίες, ενώ το σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν τα τοπικά κομματικά όργανα, οι Νομαρχιακές Επιτροπές, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός ενόψει της περιοδείας, αλλά και να γίνουν κάποιες προτάσεις ως προς το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Πάντως, εν αναμονή οριστικοποίησης του πλάνου και των λεπτομερειών, ο βασικός “καμβάς” της επίσκεψης Τσίπρα φαίνεται να έχει ήδη διαμορφωθεί. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει την περιοδεία του στην Κρήτη από τα Χανιά τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα για τις αναγκαίες προετοιμασίες, ενώ το σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν τα τοπικά κομματικά όργανα, οι Νομαρχιακές Επιτροπές, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός ενόψει της περιοδείας αλλά και να γίνουν κάποιες προτάσεις ως προς το πρόγραμμα της επίσκεψης...

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της επίσκεψης στα Χανιά... Όχι τυχαία, αλλά λόγω του ότι πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη λογική, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιοδεύσει στα Χανιά ολόκληρη τη μέρα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, σε μια επίσκεψη που θα περιλαμβάνει τόσο επαφές και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς (σε Δήμο και Αντιπεριφέρεια Χανίων σίγουρα) όσο και μια βόλτα μέσα στα Χανιά, με έμφαση στην αγορά της πόλης.

Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί και να διανυκτερεύσει στο Ρέθυμνο, όπου το επόμενο πρωί θα έχει επαφές και συναντήσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στο Ρέθυμνο θα είναι αντίστοιχο με τα Χανιά, ενώ ανοιχτό παραμένει το πότε χρονικά ο πρώην πρωθυπουργός θα πάει στο Λασίθι.

Αυτό θα γίνει είτε το απόγευμα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, αμέσως δηλαδή μετά την περιοδεία στο Ρέθυμνο, είτε την επόμενη μέρα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κεντρική ομιλία στο Ηράκλειο

Το δεδομένο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει την περιοδεία του στην Κρήτη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου από το Ηράκλειο. Η επίσκεψη στο Ηράκλειο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς, ενώ η “αυλαία” θα πέσει με ηχηρό τρόπο: με κεντρική, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου.

Μέχρι τη στιγμή αυτή δεν έχει “κλειδώσει” ο χώρος που θα φιλοξενήσει την κεντρική ομιλία Τσίπρα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν, πάντως, κάποιον κλειστό χώρο, φοβούμενοι και τα τυχόν τερτίπια του καιρού, μιας και πλέον είμαστε για τα καλά σε ρυθμούς φθινοπώρου. Ήδη, μάλιστα, εξετάζονται δύο συγκεκριμένοι κλειστοί χώροι, το “Αστόρια” και το ξενοδοχείο “Ατλαντίς”.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών ανασυγκρότησης του κόμματος, ως τις 20 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, υπό την εποπτεία του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ώστε να ξεκινήσει και η ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην όλη αυτή προσπάθεια ανασυγκρότησης, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο κομμάτι της επικοινωνιακής προβολής. Ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ειδική καμπάνια προβολής με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στα social media.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ