ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Με μειώσεις κλείνει η φετινή τουριστική χρονιά στην Κρήτη

0

Χαμηλότερη των αρχικών προσδοκιών ήταν η φετινή τουριστική περίοδος για την Κρήτη, η οποία φθάνει προς το τέλος της.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φετινή χρονιά φαίνεται πως θα κλείσει με σχετικές μειώσεις σε σύγκριση με την περσινή.

Βασική αιτία του ελάχιστα αρνητικού πρόσημου, η πτώχευση της εταιρίας Thomas Cook, η οποία δημιούργησε μια σειρά από αναταραχές, σε μια τουριστική περίοδο που είχε τις προοπτικές να πάει πολύ καλύτερα από την περυσινή.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο τουρισμός θα μπορέσει να αναχαιτίσει τις αρνητικές συνέπειες από την πτώχευση της Thomas Cook, αφού ήδη μεγάλες τουριστικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απορροφήσουν το χαρτοφυλάκιο του Βρετανικού κολοσσού.

Από τις μέχρι τώρα συμφωνίες, αν και είναι αρκετά νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, φαίνεται πως η σεζόν για το καλοκαίρι του 2020 θα είναι στα ίδια επίπεδα και ίσως λίγο καλύτερη σε σχέση με το αρκετά επιτυχημένο καλοκαίρι του 2018.

Εκτός όμως από την καλοκαιρινή περίοδο, φαίνεται πως υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση και για τον χειμερινό τουρισμό, που τρέχει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Κρήτη. Και μπορεί το πρόγραμμα να υποστηρίζεται από μία προς το παρών εταιρία, ωστόσο διαπιστώνονται αυξήσεις σε αυτό, τόσο ως προς τα ξενοδοχεία που αναμένεται να ενεργοποιηθούν, όσο όμως και για τον συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων που φαίνεται ότι διπλασιάζεται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ