ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προς δημοπράτηση οι μελέτες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

0

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών που θα χρειαστούν, προκειμένου να προβλεφθούν οι απαιτούμενες κτιριακές εγκαταστάσεις για την λειτουργία του πρότυπου ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου στην Σχολή Ασωμάτων Αμαρίου. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των μελετών των κτισμάτων από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης προχωρούν κανονικά, παρά του ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Αμαρίου και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τον φορέα λειτουργίας και διαχείρισης της νέας σχολής.

Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβουλίου Κρήτης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου. Ωστόσο, η αλλαγή κυβέρνησης έχει προκαλέσει καθυστέρηση στο σοβαρό αυτό θέμα καθώς δεν έχει ακόμα διοριστεί η νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία και ως τρίτος φορέας θα υπογράψει την τριμερή συμφωνία για την δημιουργία του νέου φορέα.

«Την προγραμματική σύμβαση που προβλέπει την νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που θα είναι ο φορέας διαχείρισης, εμείς είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε. Περιμένουμε να οριστεί επίσημα και η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ώστε να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς προχωρούμε στις διαδικασίες των μελετών, ώστε να μην χάνεται χρόνος» τόνισε η κ. Λιονή, μιλώντας στο «Ρέθεμνος».

Υπενθυμίζεται, ότι οι εκτάσεις για την δημιουργία της νέας σχολής παραχωρήθηκαν επισήμως τον περασμένο Μάρτιο και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία και συγχρόνως να προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Το κόστος για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων σύμφωνα με την μελέτη ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ με την Περιφέρεια Κρήτης να προσδοκά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τα συναφή τομεακά προγράμματα.

 

Μ.Κ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ