ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο Αξίζεις: Τελικά, ποιος δημιουργεί εντυπώσεις;

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Ρέθυμνο Αξίζεις” αναφορικά με την ραδιοφωνική συνέντευξη (21/10/2019) του Αντιδημάρχου, κ. Κρεβετζάκη που σχολίασε υποτιμητικά το αίτημα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης για τις επαφές που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα για μείζονα ζητήματα της παλιάς πόλης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε λόγος ενημέρωσής της.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του Αντιδημάρχου, κ. Κρεβετζάκη έγινε αναφορά στον Επικεφαλής μας, Θοδωρή Νίνο και στη Δημοτική Παράταξή μας αναφορικά με το αίτημά μας με υπ. αρίθμ. πρωτ. 31040 της 15ης Οκτωβρίου τ.ε.. Το αίτημά μας αφορούσε στην θεσμική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου -καθώς δεν υπήρξε σχετική πληροφόρηση, ούτε κληθήκαμε- για την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα με φορείς για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την παλιά πόλη. Μάλιστα, η αναφορά έγινε με απαξιωτικό τρόπο υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω παρέμβαση αποτελεί “φθηνή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων”. Στη συνέχεια, ο κ. Κρεβετζάκης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση θα ενημερωθεί για πρώτη φορά(!) για τα θέματα αυτά, όταν έρθουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προπαρασκευαστικού σταδίου διαμόρφωσης πρότασης και μόνο κατά την φάση έγκρισής της.

Φαίνεται πως για τον κ. Κρεβετζάκη η αντιπολίτευση πρέπει να βρίσκεται σε άγνοια και δεν πρέπει να έχει λόγο αναφορικά με τον σχεδιασμό του Δήμου για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους συνδημότες μας, παρά μόνο κατά τη διαδικασία ψήφισής της εισήγησής του, ως κάτι τετελεσμένο. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση Δήμου – εκπροσώπων της Αστυνομίας σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είναι: η εφαρμογή του δακτυλίου, ο περιορισμός του αριθμού καρτών διέλευσης των σημερινών δικαιούχων οδηγών-πολιτών εντός της ζώνης του δακτυλίου, η ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης το οποίο μάλιστα δεν πληροί(!) τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, αν και τοποθετήθηκε πρόσφατα, αλλά και τα ζητήματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Το αποτέλεσμα της στάσης του αντιδημάρχου είναι η αντιπολίτευση μια βδομάδα μετά να αγνοεί το τι συζητήθηκε, τις προτάσεις και τον σχεδιασμό του Δήμου, χωρίς να έχει κληθεί να συμβάλει μέσα από διάλογο και προτάσεις στην διαμόρφωσή του. Όσον αφορά τα σχόλια περί προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων και του ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όλους μας, μέσα από ένα τέτοιο, θεσμικό, πρωτοκολλημένο αίτημα, τα αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ