ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σε εμπρησμό αποδίδεται η πυρκαγιά στο Μασταμπά

0

Σε εμπρησμό αποδίδεται από τις αρμόδιες ερευνητικές Αρχές η χθεσινή φωτιά στην περιοχή του Μασταμπά Ρεθύμνου, η οποία απείλησε σπίτια και μετέτρεψε σε κρανίου τόπο 40 στρέμματα γης μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Π.Υ. Ρεθύμνου η εμπρηστική ενέργεια θεωρείται σίγουρη, καθώς και τις προηγούμενες ημέρες οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν επέμβει και είχαν σβήσει εστίες στην ίδια περιοχή ενώ είχαν εντοπίσει και εμπρηστικό μηχανισμό μία ημέρα πριν εκδηλωθεί η μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής έκαψε συνολικά 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 10 στρέμματα δασικής, όλα στα υψηλά σημεία του Μασταμπά και στα όρια του με τα Τρία Μοναστηριά και τον λόφο του Τιμίου Σταυρού. Επίσης κάηκαν ζωντανά ζώα που διατηρούσε σε μικρή οικιακή φάρμα κάτοικος της περιοχής. Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκαν 23 οχήματα της Π.Υ. με 50 άνδρες και 1 ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικά σώματα με υδροφόρες των Δήμων Ρεθύμνου και Αγίου Βασίλείου αλλά και της Κοινότητας Βρυσών Χανίων. Το έργο συνέδραμαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει της πυροσβεστικές δυνάμεις με περιπολίες γύρω από τις καμένες περιοχές,  λόγω πιθανών αναζωπυρώσεων αλλά και για λόγους πρόληψης αφού η περιοχή γειτνιάζει με το περιαστικό δάσος του Ευλιγιά. Περιπολίες γινόταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Μέρος του φωτογραφικού υλικού μας παραχώρησε ο κ. Γιώργος Κατάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ