ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στην 46η Συνεδρίαση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν

0

Στην Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, η 46η Συνεδρίαση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), στην οποία συμμετείχε, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, το μέλος της Διοίκησης του και Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Νίκος Ρειζάκης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ομίλου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα , όπως ο νέος σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση του νησιωτικού χώρου, η στρατηγική για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των νησιών, κ.α.

Ακολούθησε διάλογος και τοποθετήσεις για την  ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα της νέας Εθνικής Πολιτικής , τις νησιωτικές πολιτικές και τα κίνητρα ανάπτυξης των νησιών (μεταφορικό ισοδύναμο, κίνητρα επενδύσεων,κλπ)  αλλά και επιμέρους ζητήματα των νησιώτικων Επιμελητηρίων της χώρας μας.

Η στρατηγική για την Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιάστηκε από την κα Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Κεντρική Ομιλήτρια της 2Ης ημέρας. Παρόντες ήταν ακόμη ο Γ.Γ Λιμενικών Υποδομών Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, καθώς και  Επιμελητηριακοί και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες νησιωτικών περιοχών της χώρας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Γ.Γ του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λούλη.

Στα πλαίσια των εργασιών της Συνεδρίασης του ΕΟΑΕΝ, ο εκπρόσωπος του Επ. Ρεθύμνης κ. Ρειζάκης είχε συνάντηση με την κα. Καλογήρου με θέμα την καθυστέρηση έναρξης του μεταφορικού ισοδύναμου στην Κρήτη και για τις ευκαιρίες αναβάθμισης του  θαλάσσιου τουρισμού στο Ρέθυμνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ